HABER

İMKB Başkanı "Gelişmeler kriz boyutunda olmadı"

İMKB Başkanı  "Gelişmeler kriz boyutunda olmadı"

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, "1,5-2 ay önce yaşadığımız olayların ne ekonomiye ne de sermaye piyasasına önemli bir etkisi oldu. Biraz dövize yüklenme oldu. Biraz faizlerde fırlama oldu. Gelişmeler, kriz veya dalgalanma boyutunda olmadı" dedi.

İMKB Başkanı Erkan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kayseri'de
borsada faaliyet gösteren 5 firmanın bulunduğunu, bunun bir Anadolukenti olan Kayseri'nin başarısını gösterdiğini söyledi.Erkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile protokol imzalayacaklarını ve Türkiye genelindeki Sanayi ve Ticaret Odaları'nda danışma hattı kuracaklarını kaydeden Erkan, şöyle devam etti:
"Şu anda TOBB ile mutabakat sağladık. Bu danışma hatlarında görevlendireceğimiz arkadaşlar kendi bölgelerindeki şirketlere hizmet verecekler. İMKB ve Aracı Kuruluşlar Birliği de TOBB'la yapılan anlaşmanın tarafı. Bu hususta bilgi aktarmak istiyoruz. Bire bir şirketlerle irtibat kurmak istiyoruz."İMKB Başkanı Erkan, gazetecilerin, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelerin piyasalara olumsuz etkisinin olup olmadığı yönündeki sorusuna, gelişmelerin kriz veya dalgalanma olarak adlandırılamayacağı karşılığını verdi. Erkan, şunları söyledi:"2001'de yaşanan siyasi çalkalanmaların ekonomiye, sermaye piyasasına etkisini biliyoruz. 1,5-2 ay önce yaşadığımız olayların ne ekonomiye ne de sermaye piyasasına önemli bir etkisi oldu. Biraz dövize yüklenme oldu. Biraz faizlerde fırlama oldu. Gelişmeler, kriz veya dalgalanma boyutunda olmadı.Şimdilerde daha da kendine geliyor. Türk ekonomisi güçlü bir ekonomi, Türk ekonomisi çok iyi bir reformdan geçti. Çok sağlam bir bankacılık sistemimiz var. Döviz açıkları bankacılık sisteminde eskisi kadar yok. Önümüzdeki dönemde BDDK'nın bankalardan istediği detaylı raporlamanın
bir benzerini de, Sermaye Piyasası Kurulu ile şirketlerimizden de istemeyi düşünüyoruz."Bir gazetecinin "Kemal Derviş, yabancı bir gazetede Türkiye'yi Arjantin'e benzeterek Tsunami enflasyonuna tutulacağını ima etmiş. Siz bu değerlendirmeyi doğru buluyor musunuz?" sorusuna, şu cevabı verdi:"Bu tip söylemlerin ne ekonomimizi ne de sermaye piyasamızı etkileyeceğini düşünüyorum. 2001 yılından beri başta bankacılık sektörü olmak üzere büyük bir ekonomik reformdan geçtik. Türkiye'nin eski kırılganlığı kalmadı. Dalgalanmalar oluyor ancak etkileri eskisi gibi değil. Endeksimizde eskisi kadar dalgalanmalar olmuyor. Son 7 yılda endeksimiz dolar bazında 7,5 kat arttı. 2007 yılında Türkiye en fazla verim elde eden ülkeler arasında. Yabancı satmıyor. Yabancı payını koruyor."

"

En Çok Aranan Haberler