YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnanç bebeğin çilesi bitmiyor

1 aydır çeşitli hastanelerde testler yapılan İnanç bebeğin hastalığı teşhis edilemiyor.

İnanç bebeğin çilesi bitmiyor

1 aydır çeşitli hastanelerde testler yapılan İnanç bebeğin hastalığı teşhis edilemiyor.

Tepehan ailesi, yetkililerden tam gün yasası ile tıp fakültelerinden ayrılan profesörlerin geri dönmesi için adım atmasını istiyor.

Henüz 10 aylık olan İnanç Tepehan kol kemiğinde meydana gelen çukurluk nedeniyle hastanede yatıyor. Hastalığı ile ilgli birçok test yapılan İnanç bebeğe yaklaşık bir aydır teşhis konulamıyor. Çoğunun hastalığına tanı koyulamayan baba Murat Tepehan, çare bulmak ümidiyle oğlunu hastane hastane gezdiriyor. Maddi imkanlarını zorlayan 4 çocuk babası Murat Tepehan, yakınlarından borç para alarak, oğlunu yaşatmak için savaş veriyor. 1 aydır mücadale ettiklerini belirten Tepehan, "Bir ay önce çoğumuzun tek sol kolunu kullanmadığını fark ettik. Yemek yedirirken, üstünü değiştirirken veya oyun oynatırken koluna dokunduğumuzda ağlıyordu. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Burada röntgen filmi çekildi. Doktor oğlumuzun bir şeyi olmadığını söyledi. Ancak biz kendi imkanlarımızla özel hastaneye gittik. Buralarda tomografi ve MR çekildi. Biyopsi testleri yapıldı. Gittiğimiz bütün hastanelerde bize tıp fakültelerine başvurmamız söylendi. Biz de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne geldik. 3 gündür buradayız" dedi.

TAM GÜN YASASI HASTALARI MAĞDUR MU EDİYOR? Geçtiğimiz Ağustos ayında yürülüğe giren Tam Gün Yasası'nın hastaları mağdur ettiğini söyleyen Tepehan, "Tam gün yasası gereği profesörler; ya derslere girebiliyor ya da hastalara bakabiliyormuş. Bu nedenle bir çok profesör fakülteden ayrılıp özel hastanelere gitmiş. Bizim gittiğimiz hastanelerde de zaten hep bu profesörler vardı. Görevine devam edenler ise derslere girmeyi tercih ediyor" diye konuştu.

"8 ÖZEL HASTANEDE 6 PROFESÖR, 3 DOÇENT DOKTOR GEZDİK" Oğullarının hastalığına henüz teşhis konulamadığını söyleyen baba Murat Tepehan sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada hastalara uzman veya pratisyen hekimler bakıyor. Burada teşhis koyacak profesörler yok. Tanıdıklarımızdan borç para alarak 8 özel hastanede 6 profesör ve 3 uzman daktor hastalığı teşhis edemedi. Çocuğumun kol kemiğinde bir çukurluk var. Bir şekilde buradaki kemik yok olmuş. Buna hangi hastalığın neden olduğu henüz bilinemiyor. Önce kemik tümörü olabilir diyerek testler yaptılar. Şimdi Tüberkülozdan şüpheleniyorlar. Bu hastalık her ne ise kemikten dokuya yayılmış. Eğer tüberküloz mikrobu varsa akciğere sıçraması ihtimali var. Kemikteki doku kaybı ancak 10-11 yaşında fark edilebilirmiş. Biz dikkatli olduğumuz için erkenden öğrendik. Ancak henüz bir tanı koyulamadığı için tedaviye de başlanamıyor. Deneme yanılma yöntemiyle testler yapıyorlar. Daha önce yaptırdığımız tetkikleri en baştan yapıyorlar. Yetkililerden profesörlerin tıp fakültelerine geri dönmesini istiyorum."

"1 AYDAN BERİ ÇOCUĞUMA TEŞHİS KOYULAMADI" İnanç bebeğin annesi Şule Tepehan ise, "Bebeğimiz 10 aylık. 1 aydan beri kolunda bir kitle var. Ne olduğunu bulmaya çalışıyorlar. Her yere götürdük. Ama bu duruma ancak profesörlerin müdahale edebiliceğini, hatta bizim çocuğumuzdaki olayın çok mühim olabileceğini, bunun için bir heyet kurulup tedavisinin o şekilde sürdürülmesi gerekli olduğunu söylediler. Hayati risk taşıdığını eğer bu bir tümörse bütün organlara sıçrayabileceğini söylediler. Ama maalesef şu anda profesörlerin hasta kabul etme gibi bir imkanları yok. Biz uğraştık, sınırlarımızı zorlayarak özel hastanelere götürdük. Borç alarak MR çektirdik, parça aldırıp biyopsi yaptırdık. Onlar da bize net bir sonuç veremediler. İşlemlerin tekrarlanması gerektiğini söylediler. Başka profesörler ile acil teşhisinin konulup tedavisinin başlaması gerektiğini ve çocuğun bir yerde tedavi edilerek sürekli kontrol altında tutulmasını söylediler. Özellikle tümörü alan uzmanın çok önemli olduğu çünkü tümörü herkesin tam anlamıyla temizleyemediği ifade edildi. Çocuğumun bütün hayati organlarına sıçrayabilir. Çocuğunuz gözünüzün önünde parça parça eriyor. Bunu bir düşünün. Şu anda benim çocuğumun kemiklerinin ucu yok. Birçok şey söylüyorlar ama teşhis koyamıyorlar" şeklinde konuştu.

"3 ÇOCUĞUMU EVDE BIRAKTIM" İnanç bebeğin dışında 3 çocuğu daha olduğunu söyleyen anne, "Ben diğer 3 çocuğumu evde bırakarak geldim. Oğlumun başında bekliyorum. Gittiğimiz hiçbir profesör bizden para almadı. Çok ünlü profesörlerimiz var ama çocuklarımız için hiçbir şey yapamıyorlar maalesef. Artık bu düzenin değişmesi lazım" dedi.

"BEBEĞİM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR" Oğlunun yemek yemek istemediğini söyleyen anne, "Hastalığı teşhis edilememiş bir sürü çocuk var. Annelerinin elinde günden güne eriyorlar. Benim oğlum 4 aydan beri hiç kilo almıyormuş. Diş çıkartıyordu diş çıkartmıyor artık. Yemek yemek istemiyor. Sadece uyuduğu zaman mama yiyor. Artık katı gıda yiyemiyor. Uyurken mama yediği için çiğnemeyi unuttu artık. Yemek yediği zaman hemen tıkanıyor. Çocuğumun daha iyi şartlarda tedavi edilmesini istiyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler