Çin’de yaşayan Fu Şuepeng 25 yaşındayken bir trafik kazası geçirdi ve o günden bu yaşam destek ünitelerine bağlı olarak yaşıyor. Sinir sistemindeki ağır hasar nedeniyle boyundan aşağısı felç olan Şuepeng’in yardım olmadan nefes alıp vermesi bile imkansız.
Ancak Şuepeng’in bağlı olduğu yaşam destek ünitesinin benzerlerinden bir farkı var. Ailesinin elindeki imkanlar kullanılarak evde yapılmış ve elle işliyor.
Şuepeng kazanın ardından ilk dört ay bir hastanede kalmış. Ancak aşırı yüksek hastane masraflarını ailesi kaldıramadığı için eve dönmek zorunda kalmışlar. Kendisine çarpan şoförün verdiği 300,000 yuanlık tazminat, haftalık 1,000 yuanlık yaşam destek ünitesi masrafları nedeniyle eriyip gitmiş.
Bunun üzerine annesi Lançin ve babası Minzu bu yolu bulmuşlar: Ambulanslarda kullanılan türden torba şeklinde bir oksijen maskesi alıp Şuepeng’in akciğerlerine elle hava pompalamaya başlamışlar. Beş yıldır da böyle devam ediyorlar.
Bu sistemin çalışması için çok dikkatli olmak ve pompayı kesinlikle doğru aralıklarla sıkmak gerekiyor, yani dakikada 18 kez. Şuepeng’in annesi ve babasının yanı sıra iki kız kardeşi ve enişteleri de bu iş için seferber olmuş.
Ama görevleri çok ağır. Üç dakika bile dursalar Şuepeng ölebilir.
Bu zorlu işle uğraşmaktan parmakları deforme olmuş durumda. Sadece geceleri ara veriyorlar. O sırada da Şuepeng’in küçük erkek kardeşinin 2009 yılında televizyondan görüp inşa ettiği bir elektrikli motor devreye giriyor.
Motor pompayı sıkıp gevşeterek Şuepeng’in nefessiz kalmasını önlüyor. Ancak elektrik çok masraflı olduğundan sürekli bu düzeneği kullanamıyorlar.
Ancak Çin basınının konuya eğilmesinin ardından Fu ailesinin kaderi değişti. Yaşam destek üniteleri geliştiren bir şirket Şuepeng’in yardımına koştu. Aile için yardım kampanyaları da başlatıldı. Fu ailesi şimdi değişen kaderlerinin mutluluğunu yaşıyor.