Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İnsanların çözemediğini yapay zeka çözdü!

    ABD devi Google’ın DeepMind ekibinin Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği yapay zeka sistemi Pythia ile tarihi bir geçmişe ışık tuttu. Google yapımı Pythia, Antin Yunan döneminden kalan eski Yunanca yazıtların okunabilmesini sağladı.

    İnsanların çözemediğini yapay zeka çözdü!

    Google AI yapay zekası Antik Yunan’a el attı. İnsanoğlunun en çok merak ettiği konulardan biri olan geçmiş yani tarih aslında bilinmeyen, anlaşılmayan ya da çözülemeyen birçok sır ile dolu. Bu sırlarla dolu olan dönemlerden biri de Antik Yunan. Bu dönemi derinlemesine inceleyen tarih bilimciler, eski Yunanca’nın kullanıldığı bu dönemi hala tam olarak aydınlatabilmiş değiller. Eski Yunanca yazıtları çözmekte zorlanan tarih bilimcilere Google ve Oxford Üniversitesi’nin iş birliği ile geliştiren yapay zeka yardım etti.

    YAPAY ZEKA PYTHİA İLE ESKİ YUNAN YAZITLARININ SIRRI ÇÖZÜLDÜ

    Pythia için Google DeepMind birimi Oxford Üniversitesi ile ortaklık kurdu ve bu iki önemli kurum ortaklaşa bir yapay zeka teknolojisi geliştirdi. İki kurumun büyük çabalarıyla kararlı bir sürüme kavuşan yapay zeka teknolojisi, Antik Yunan’dan kalan ancak anlamlı anlamsız birçok karakter bulunan yazıtları, bütüncül bir yaklaşımla ele alıyor ve eksik kalan karakterleri de yerine yerleştirerek anlamlı bir metin ortaya çıkartıyor. Pythia’nın yaptığı iş tam anlamıyla olağanüstü.

    56

    PYTHİA BUGÜNLERE GELEBİLMEK İÇİN 3 MİLYONDAN FAZLA KELİMEYİ İNCELEDİ
    Yapay zeka Pythia’nın yaptığı işler her ne kadar kolay görünüyor, birkaç kelimeyle anlatılabiliyor olsa da aslında işin arkasında büyük bir inceleme işlemi var. Zira Pythia, tüm bu işlemleri yüksek bir doğruluk payı ile gerçekleştirebilmek için yaklaşık 3 milyon eski Yunanca kelimeyi inceledi. Bu kelimeleri hafızasında depolayan yapay zeka, zamanla öğrenimini tamamladı ve %70 doğruluk payı ile eski Yunanca metinleri okumayı, onları yorumlamayı ve günümüz dillerine çevirmeyi başardı.


    En Çok Aranan Haberler