Eskişehir’de daha önce sosyal paylaşım sitesi üzerinden bitpazarı kuran 2 üniversite öğrencisi, şimdilerde ise bir nakliye aracı alarak öğrencilere hizmet veriyor. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden kurdukları ‘Eskişehir Kelepir Eşya’ grubunda yaklaşık 15 bin öğrenciye ikinci el eşyalarını satma imkânı sağlayan öğrenciler, ayrıca üniversitelilerin tamirat, boya badana, temizlik, emlak gibi işlerini de yerine getiriyor. Aldıkları kamyonet ile üniversitelilerin nakliye işlerini uygun fiyatlara yapan öğrenciler, büyük ilgi görüyor. Her gün nakliye, ev taşıma işlerine yetişemeyen öğrenciler, verdikleri ilanlarla çalıştıracak elemanlar arıyor.
Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) okuyan 2 genç, öğrencilerin daha ekonomik ve kaliteli ikinci el eşya alımı ve ellerindeki eşyaları satabilmelerini sağlamak için bir yıl önce internet üzerinden bitpazarı kurdu. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kurulan 'Eskişehir Kelepir Eşya' isimli sayfa sayesinde kentteki üniversite öğrencileri ikinci el eşyalarını daha uygun fiyata alıp satabilme imkanı buldu. Sanal âlemdeki bitpazarına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Bir yıl içinde sitede alışveriş yapan öğrenci sayısı 15 bine ulaştı. Öğrencilerin farklı taleplerini değerlendirmek isteyen A.Ü Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri Kemal Bozkurt ve Bülent Vatansever de yeni yollar aramaya başladı. Sitedeki eşya alım satım işlerini geliştiren öğrenciler sabit bir telefon hattı üzerinden çeşitli hizmetler vermeye başladı. Öğrencilerin eşya taşıma, boya badana, çilingir, tamirat, halı yıkama, ev ve apartman temizliği gibi hizmetlerini sağlamak için çeşitli firmalarla anlaşan öğrenciler, aldıkları komisyon karşılığında harçlıklarını çıkartma imkânı buldu.
Üniversite çevresindeki nakliye firmalarının yakın mesafelerde bile öğrencilerden yüksek ücretler aldığını gören öğrenciler, kendilerine bir kamyonet alarak nakliye işine girdi. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden her türlü eşyanın uygun fiyatlarla taşınabileceğini duyuran iki öğrenciye, üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerin gün içinde nakliye işlerine yetişemeyen iki arkadaş, grup üzerinden belili ücretler karşılığında taşımacılık yapacak personel aramaya başladı. Bu sayede okul harçlığını çıkarmak isteyen öğrencilere de yeni bir iş imkânı açılmış oldu.
Grup yöneticisi Kemal Bozkurt, öğrencilerin diğer ihtiyaçlarına da cevap verdiklerini ve büyük ilgi gördüklerini söyledi. Bozkurt, “Öğrencilerin bazı ihtiyaçları vardı. Nakliye, boya badana, tamirat, temizlik ve ya ev bulmak gibi ihtiyaçlarını karşılamak için tek numaradan hizmet vermeye karar verdik. Bunun içinde bir santral kurduk. Tek numaradan bize ulaşan insanlara tüm hizmetleri vermekteyiz. Bunun içinde belli bir ekip oluşturduk.” dedi.
Üniversite öğrencileri tarafından nakliye konusunda büyük sıkıntı yaşanması nedeniyle bir araç alarak bu işe girdiklerini kaydeden Bülent Vatansever ise “İşleri başkasına göndermektense kendimiz yapalım diye düşündük. İşte bunun ikinci adımı olarak bundan sonra santrali biraz geliştirip sermayemizi büyütmeye çalışacağız. Tabi her zaman makul fiyatlarla makul şekilde çalışarak yapmaya çalışıyoruz bunu. Öğrencilerin ilgisi zaten guruptan dolayı bir potansiyel var elimizde. Ama elimizden geldiğince biz bunu çoğaltmaya çalışıyoruz. Daha da genişletmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Sosyal paylaşım sitesi üzerinden verilen hizmetler öğrenciler tarafından da büyük ilgi görüyor. Uygun fiyata evini taşıtan üniversite öğrencisi Tolga Yaşar, sosyal paylaşım sitesi sayesinde hem evinin eşyalarını tamamladığını hem de nakliye ve taşıma işlemiyle kısa sürede evine yerleştiğini söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz