Dilimizin zengin kelime dağarcığına sahip olma nedenlerinden bir de birleşik kelimelerin çokluğudur. Türkçede birden fazla kelime bir araya gelerek birleşik türde olan ve farklı anlamlara gelen kelimeler birleşik türde kelimelerdir. Her birleşik türde kelime ayrı ya da bitişik yazılmayabilir. Hangi birleşik kelimenin nasıl yazılacağı Türkçe yazım kurallarına göre belirlenmiştir. Bu kurallara uyulmaması yazım hatalarına neden olur.
İpek böceği TDK (Türk Dil Kurumu) resmi internet sayfasında isim türünde olan ve hayvan biliminde kullanılan bir kelime olarak yer alır. Bu kelimenin eş anlamı ibrişim kurdudur. Kanatları pullu olan böceklerin sınıfındadır. Koza örerek ipek elde eder, dut yaprağı ile beslenir ve bir cins kelebeğin tırtılıdır. Türk Dil Kurumu ipek böceği doğru yazılışı olarak ayrı yazılmasını kabul etmiştir. Bu kelimenin bitişik yazılması yazım hatası yapıldığı anlamına gelir. Türkçe yazım kuralları gereğince ipek ve böcek kelimeleri ayrı olarak yazılmalıdır.
Bir hayvan türü olan ipek böceği, içinde hayvan kullanıldığı için ayrı yazılması gereken bir kelimedir. Türkçe yazım kurallarına göre bu kelimenin ayrı yazılması doğrudur. Bitişik olarak yazılması yazım yanlışı olarak kabul edilir. Türkçe yazım kurallarına göre birleşik türde bir kelimenin yazılışının ayrı mı ya da bitişik mi olacağı bazı koşullara göre belirlenir. İpek böceği kelimesi de bu kurallara göre ayrı olarak yazılması gereken bir birleşik kelimedir. Dolayısıyla "İpek böceği bitişik mi yazılır?" sorusuna "hayır" cevabını verebiliriz.