YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'İpekböceği', Berlin Fuarında Görücüye Çıkacak

Bursa’nın gurur olan ilk yerli tramvay İpekböceği, eylül ayında Uluslararası Berlin Fuarı’na boy gösterecek. Türkiye’nin...

'İpekböceği', Berlin Fuarında Görücüye Çıkacak

Bursa’nın gurur olan ilk yerli tramvay İpekböceği, eylül ayında Uluslararası Berlin Fuarı’na boy gösterecek. Türkiye’nin sektöre girmekte 100 yıl geç kalındığını belirten İpekböceği’nin üretici firması Durmazlar Makine Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, tramvayın tamamının yerli üretim olduğunun altını çizdi.

Hilton Otel’de basın mensupları ile bir araya gelen Hüseyin Durmaz, Bursa’da yapılan ilk yerli tramvay İpekböceği hakkında da değerlendirmelerde bulundu. İpekböceği tramvayını eylül ayında Uluslararası Berlin Fuarı’na götüreceklerini anlatan Durmaz, “100 yıl geç kalan bir proje bu. Saraybosna’ya gidin bakın. 70 yıllık tramvaylar var. Babam bana ‘bir genç olsam araba fabrikası açardım’ demişti. İsmi de Duriki olurdu. Biz bir Suzikimiz vardı. Babam 45 yaşında olsaydı bunu yapacaktı. 15 sene önce ben bu tramvayı üretseydim. Bugün Hüseyin kardeşiniz uçak yapardı.” şeklinde konuştu.

Yerli tramvay ile Bursa’da olmayan bir üretimi ilk defa yaptıklarını vurgulayan Durmaz, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin’in T1 hattının (Heykel, Altıparmak ve İnönü tramvay hattının) geçeceği güzergahının eğim konusunda ki eleştirilerine de cevap verdi. Durmaz, “İpekböceği tramvayı Türk malı. Belediye alır almaz ben anlamam. Ben üreticiyim. Dizaynımız da dünya standartlarına göre. Biz ihracatçıyız. Eğim ile ilgili bazı tartışmalar var. Yok 8 derece eğimde çıkmazmış da. Nereden biliyorsun ? Bunu söyleyene söylüyorum. Stuttgart da adam tramvayı Uludağ’a çıkartıyor.”

Durmazlar Holding olarak Hilton sayesinde uluslararası firma olduklarına dikkat çeken Hüseyin Durmaz, OSB’lerdeki sanayi arsalarının pahalılığından şikayet etti. Durmaz, şunları söyledi: “Makinede uluslararası distribütörlerimiz haricinde kendi ürettiğimiz bir ürün yok. Bursa’nın 2023 hedefine baktığımızda sanayide geri kaldık. Organize sanayi bölgelerinde yerler o kadar pahalı ki yabancı yatırımcıyı buraya çekmek çok zor. Yabancı yatırımcı metrekaresine 10 dolardan fazla para vermiyor. Biz de en güzel OSB’de 400 dolar. Bir şekilde Bursa’nın geri kalmış ufkunu biraz daha artırmak lazım. Turizm ise turizm, sanayi ise sanayi, bunları mutlaka yapmalıyız. Bacasız sanayi niçin olmasın ki.”

ULUABAT GÖLÜ ULAŞIMA KAVUŞSUN

Uluabat Gölü’nün 90 yıl önceki gibi taşımacılığa açılması gerektiğini de anlatan Hüseyin Durmaz, “Bu benim projem değil ama bu proje olsa Bursa’ya çok büyük fayda sağlar. Uluabat Gölü 90 yıl önce Karacabey boğazı sayesinde denizle birleşiyordu. Mal ve hizmet götürülüyordu. Bastıralım. O Uluabat Gölü’nün ekolojik dengelerini bozmadan mümkünatı varsa eski gününe getirelim.” şeklinde konuştu.

Yunuseli Havalimanı’nın açılması gerektiğini de ifade eden Hüseyin Durmaz, Yunuseli Havaalanı sayesinde de işadamlarının Bursa’ya geleceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler