Hollanda hükümetinin sözcüsü Vincent van Steen’ın yaptığı açıklamaya göre yapılan bu saldırıda çalınan bilgilerin İran hükümeti tarafından ele geçirilip geçirilmediğinin araştırıldığını söyledi. Bu açıklamanın yeterli olmadığını söyleyen bir gurup İranlı internet kullanıcısı,internet üzerinden yaptıkları yorumlarda internet kullanan İranlı kardeşlerinin bu güvenlik açığı giderilene dek internet kullanmamaları konusunda uyardılar.
19 Ağustos’da yapılan korsan saldırıda Hollandalı güvenlik firmalarının sistemine sızılarak oluşturulan güvenlik sertifikaları kısa süre içinde iptal edilmeye çalışılsa da, “sahte” sertifikaların bir kısmının yeninden aktif hale geldiği tespit edilmiştir.
“Dijital kimlik” olarak adlandırılan internet güvenlik sertifikaları, birçok internet sitesi tarafından kullanılıyor. Bu tarz sertifikalar farklı güvenlik firmaları tarafından oluşturuluyor. İnternet siteleri genellikle güvendikleri şirketlerin oluşturduğu sertifikaları kullanıyorlar.
Ağustos ayının sonlarına kadar güvenli olarak tanımlanan DigiNotar firmasının sistemine girilerek hazırlanan 500 civarında sahte güvenlik sertifikasının halen kullanımda. Firma sertifikaların Ağustos ayında yüzde 76,5’inin Hollanda’da, yüzde 18,7’sinin İran’da ve yüzde 4,8’inin diğer ülkelerden kullanıldığını açıkladı.
Uzmanlar yapılan saldırı biçimi ve ele geçirilen sertifikalar sayesinde İranlı kullanıcıların internet trafiklerinin izleniyor olabileceğini söylediler. Bakalım önümüzdeki günlerde İranlı internet kullanıcılarından ne gibi haberler gelecek.
[
****](http://www.scroll.com.tr/38812/internet-explorer-kullanicilari-buyuk-tehlikede/)