YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş Güvenliğini Artırmak Için Işyerlerinde Eğitim Çalışması Yapılmalı

İş güvenlik uzmanı Yavuz Calp, iş yerindeki kaygan zeminin ve gürültünün iş sağlığı ve güvenliği...

İş Güvenliğini Artırmak Için Işyerlerinde Eğitim Çalışması Yapılmalı

İş güvenlik uzmanı Yavuz Calp, iş yerindeki kaygan zeminin ve gürültünün iş sağlığı ve güvenliği konusunda sorun oluşturan nedenler arasında olduğunu belirtti. Birçok konuda iş yerinde önlemlerin alınmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Calp, iş sağlığı ve güvenliği için iş yerlerinde en alttan en üstteki kişiye kadar herkesin içerisinde olduğu bir eğitim çalışması yapılması uyarısında bulundu.

Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından 'İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' konulu bilgilendirme semineri düzenledi. KESOB konferans salonunda düzenlenen seminere Birlik başkanı Mustafa Alan, TESK Konfederasyonu Ar-Ge uzmanı Neslihan Yokuş, iş güvenlik uzmanı Yavuz Calp ve çok sayıda esnaf katıldı.

Yavuz Calp, iş yerlerinde muhakkak suretle iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir politika olması gerektiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Bir işletmenin bütünlüğü çok önemlidir. Buna Yalova, Gaziantep'te meydana gelen patlamaları ve Kayseri'de yaşanan yangınları örnek olarak gösterebiliriz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Organize Sanayi Bölgesinde bir büro malzemeleri fabrikasında yangın çıkmıştı. O yangın sonrası 450 çalışan işsiz duruma düştü. Bu tehditleri ortadan kaldırmak için planlı çalışma yapmak lazım. İşletme bütünlüğündeki tehdidi ortadan kaldırma adına planlı metotlu bir çalışma programı üretmek gerekiyor. Bu da eğitimle alakalıdır. Eğitim öğretim çok önemli. İlk olarak yapılacak olan şey ise iş yerindekileri bilgilendirmek. Daha sonra kademe kademe toplantılarla tabandan tavana kadar herkesin içerisinde olduğu bir çalışma yapılması lazım. Herkes taşın altına elini koymalı. İş sağlığını ilgili her türlü olayı yaşayarak tecrübe edecek olursak, bu bir gün hayatımıza mal olabilir. O yüzden işi başlangıçtan itibaren sıkı tutmak gerekiyor.”

İş güvenliği konusunda bazı risklerin olduğuna işaret eden Calp, “Risk değerlendirmesinde iki şey vardır. Birincisi iş yerindeki veya ekipmandaki tehlikelerin tespiti. Mesela iş yerindeki gürültü bir tehlikedir. Gürültü sonucunda oluşacak etkilerden işitme kaybı bunun riskidir. Zeminin kaygan olması bir tehlikedir. Kaygan zeminde kayarak düşmek olayın riskidir. O zaman kişiler bulundukları yerde iyi bir risk değerlendirmesi yapmak zorundadır. Tabi bunu yaparken çalışanları da olayın içerisine katmak gerekiyor. Yani bir kalite çemberi oluşturmak gerekiyor.” diye konuştu.

Mustafa Alan ise "Değişik konularda 42 odamız ve 40 bine yakın esnafımız ile iyi diyalog halindeyiz. Bizler esnafımızı aydınlatmakla mükellefiz. Ayrıca bilindiği üzere son günlerde ekmek israfına yönelik çalışmalar yapılıyor. Tüketici olarak buna dikkat etmeliyiz. Ekmeği tüketeceğimiz kadar alalım. Ekmeğin ticaretini yapan kişiden bu işi karşılamasını bekleyemeyiz. Bu işte tüketiciye büyük görev düşüyor.” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, TESK Konfederasyonu Ar-Ge uzmanı Neslihan Yokuş’a teşekkür plaketi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler