Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSGGM) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, "Türkiye'de yüzde 14'lerde bulunan iş kazaları oranını 2023 yılına kadar yüzde 5'in altına çekmeyi hedefliyoruz" dedi.
Gerim, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ve İSGGM tarafından DOSABSİAD Konferans Salonu'nda düzenlenen "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu"na ilişkin seminerde yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliğinin gittikçe önem kazanan bir konu olduğunu söyledi.
Gelişmiş ülkelerde 1970'lerin başında çıkan yasanın, artık Türkiye'de de bulunduğunu ifade eden Gerim, şunları kaydetti:
"Ancak kanunlar ve mevzuat, yazılı birer metin olmaktan öteye geçemeyebiliyor. Bunu uygularken bazı sorunlar yaşandığı görülüyor. Bu sorunları da önümüzdeki süreçte ele alıp gerekli geliştirmeleri yapacağız. Bakanlık tarafından ikinci bir mevzuat çalışması yapılıyor. Düzenleme 6 ay içerisinde tamamlanarak, yayınlanacak. İş kazaları alanında da önemli çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'de yüzde 14'lerde bulunan iş kazaları oranını, 2023 yılına kadar yüzde 5'in altına çekmeyi hedefliyoruz."
DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş de 'Suriye tarafından Akçakale ilçesine yapılan top mermisi saldırısının" ülkeyi sıcak bir ortama soktuğunu belirtti.
Stratejik, ekonomik durum ve gelişim istikrarı açısından birçok hususu hükümetin hassasiyetle değerlendirdiğini vurgulayan Yedikardeş, "Bir kesim 'Savaş çıksın', bir kesim 'Çıkmasın' diyor. Ancak devlet ilişkilerinde bizim bile akıl erdiremeyeceğimiz farklı stratejiler uygulanıyor. Tek temennimiz, Müslüman iki ülke arasında ne olursa olsun kan akmamasıdır. Herkesin sağduyulu olması gereken bir dönemden geçiyoruz" diye konuştu.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Furkan Kahraman ise Türkiye'de her gün 172 iş kazasının meydana geldiğini, bu kazalar sonucunda günde 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 kişinin de sürekli iş göremez duruma geldiğini belirtti.
İş kazalarının Türkiye ekonomisine maliyetinin 7 milyar 695 milyon 760 bin 318 lira olduğunu kaydeden Kahraman, "Bu maliyetten kurtulmak için 1 milyar TL harcamak yeterli. Devlet ve özel sektör el ele verip bu büyük kaybı engelleyebiliriz" dedi.
Muhabir: Halil İbrahim Başer/Haluk Yüksel
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz