Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, İstanbul’da tedavi gördüğü özel bir hastanede geçen çarşamba günü yaşamını yitiren işadamı Ahmet Keleşoğlu için bugün ilk olarak 2009 yılında yaklaşık 25 milyon liraya yeniden inşaa ettirdiği ve adının verildiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde tören düzenlendi. Törene Vali Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Büyükşehir Beylediye Başkanı Tahir Akyürek, Üniversite rektörleri, akademisyenler, yakınları ve öğrenciler katıldı.
Burada yapılan konuşmalarda TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi olan ve kurduğu Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı ile bugüne kadar birçok okul, cami ve kültür merkezi yaptıran hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu’nun, Türkiye’de yetişen nadir insanlardan birisi ve iyi bir vakıf adamı olduğu vurgulandı.
Fakültede düzenlenen törenin ardından Keleşoğlu'nun cenazesi Mürşit Pınar Camii'nde getirildi. Buradaki töreni Uluştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı. Keleşoğlu'nun cenazesi cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze defnedilirken, Ahmet Keleşoğlu’nun doğduğu Karaman’ın Ermenek ilçesi’nden getirilen toprak da mezarına bırakıldı.
Ahmet Keleşoğlu'nun hayırsever bir işadamı olduğunu ifade eden Bakan Lütfi Elvan, Ahmet keleşoğlu'nun tırnakları ile kazıyarak bugünlere geldiğini, sevilen bir insan olduğunu vurguladı.
AHMET KELEŞOĞLU KİMDİR?
1924 yılında Ermenek’te doğdu. Tüccar Hacı Mustafa İncikoğlu’nun altı çocuğundan 5'incisidir. Varlıklı bir aileye mensuptur. Babası ondaki ticari yeteneği görerek, küçük yaşta ticarete girmesini teşvik etti. Ahmet Keleşoğlu küçük yaşta manifaturacılıkla işe başlamış, daha sonra eczacı olan kayınbiraderi Nevzat Karpuzcu ile birlikte 1958’de Konya’da ilaç dağıtım firması kurdu. Konya’nın uzun yıllar Anadolu Selçuklularının merkezi olması nedeniyle, Selçuklulara duyduğu saygının nişanesi olarak, onlar gibi uzun ömürlü olması dileği ile kurduğu şirketine 'Selçuk Ecza Deposu' adını verdi. Bugün Aksel Holding’in 8 şirketinin en büyüğü olan Selçuk Ecza, Türkiye’deki ilaç sektörünün önde gelen firmalarındandır. Keleşoğlu, 1980 yılında İbrahim Ethem Ulagay İlaç Sanayi T.A.Ş.’ne ortak olup Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenerek, bu tarihten itibaren, sanayici sıfatı ile de çalışmalarını sürdürmeye devam etti. 1980-1990 yıllarında, bir yandan Selçuk Ecza Depolarının büyümesi amacı ile şube sayısını hızla artırırken, bir yandan da yeni bir depo zinciri olan As Ecza Depoları’nın kurulması ve geliştirilmesini gerçekleştirdi. 1995 yılında, turizm ve inşaat sektörüne girerek, Kemer Tekirova’da 600 yataklı 'Clup Hotel Phaselis Rose'u faaliyete geçirdi. İnşaat sektöründe ise muhtelif yerlerde iş merkezleri ve site biçiminde lüks konut inşaatları ile 'Selçuklu Konakları'nı gerçekleştirdi. İstanbul'da eğitim alanındaki bağış ve destekleriyle; Üsküdar’da Anadolu Lisesi ve Spor Salonu, Hafize Özal İlköğretim Okulu’nun 40 derslikli ek binası, spor salonu, Ahmet-Nezahat Keleşoğlu İlköğretim Okulları faaliyete geçirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağlı Eğitim Fakültesinin yeniden tüm binalarını yaptırdı ve fakülteye ismi verildi. Aynı destek ve yardımlarını, memleketi Ermenek’e turistlik bir otel hediye ederek, sürdürdü. Ahmet Keleşoğlu, eğitim, sağlık, kültür alanlarında hizmet veren Nezahat-Ahmet Keleşoğlu Vakfını kurdu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz