YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşadamlarına Duygusal Zeka Semineri

Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Ferda Binatlı Gümüş, duygusal zekanın hayattaki başarılara katkısının yüzde 96'lara...

İşadamlarına Duygusal Zeka Semineri

Eğitim ve Performans Geliştirme Danışmanı Ferda Binatlı Gümüş, duygusal zekanın hayattaki başarılara katkısının yüzde 96'lara kadar çıkabildiğini söyledi.

Gümüş, Çukurova Genç İşadamları Derneği'nce (Çukurova GİAD) düzenlenen "Liderlikte Duygusal Zekâ" konulu seminerde bilişsel zekanın yeni şeyler öğrenip, hatırlama, akılcı düşünme, bilgiyi uygulama ve problem çözme yeteneği ortaya koyarken, duygusal zekanın çevreden gelen talep ve baskılarla başa çıkma becerisini etkileyen bir dizi duygusal, kişisel ve sosyal bilgi ve yeteneklerden oluştuğunu söyledi.

"80'İNDEN SONRA BİLE KÜREKLERE ASILIP DUYGUSAL ZEKAMI GELİŞTİREBİLİRİM"

Duygusal zekanın kalıtsal etkileri olmadığını, en önemlisi de yaşının bulunmadığına dikkat çeken Gümüş, "80'inden sonra bile küreklere asılıp duygusal zekamı geliştirebilirim. Duygusal zeka hayata yüzde 96'lara kadar çıkabilen bir başarı katabilir." dedi. Duygusal zekayla ilişkilerin düzenlendiğini, başarıları ve uzmanlık alanlarını göstermesi bakımından önemli olduğunu belirten Gümüş, şöyle devam etti: "Hangi işte olursa olsun duygusal zekanın önemi her zaman daha fazla. İnsanın kendini anlaması, güçlü ve zayıf yönlerini tanıması, gerçekçi bir model oluşturması, bu modeli yaşamda etkin biçimde kullanabilmesi, kendi duygularını anlaması, bunları birbirinden ayırt edebilmesi ve davranışlarını buna göre düzenleyebilmesi duygusal zekanın kendisi."

İnsanın kendisini tanımasının yetmeyeceğini ve başkalarını da anlaması gerektiğini kaydeden Gümüş, "Başkalarını anladıktan sonra onlarla uyum içinde çalışabilmeli, onların değişik ruh hallerini, arzularını, motivasyonlarını ayırt etmeli ve bunlara uygun biçimde tepki verebilmelisiniz. İşte lider bütün bunları barındırmakla yükümlüdür.” diye konuştu.

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Gümüş’e katkısı nedeniyle teşekkür belgesi verirken "Günümüzde iyi bir yönetici, işadamı, lider olmak ve konusunda uzman kişiler olarak kalabilmek için kendimizi sürekli yenilememiz, gelişime açık olmamız gerekir. Yenilediğimiz bilgilerle yönettiğimiz, sahibi olduğumuz kurumlara daha faydalı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Çukurova GİAD, Gelişim Toplantıları serisini 20 Eylül 2012 tarihinde Nasuh Mahruki ile başlatmıştı. Mahruki'nin "Kendi Everestinize Tırmanın" konulu toplantısının ardından, 13 Kasım 2012'deki 2'nci toplantıda, Tayfun Erdil "Pratik Liderlik" konusu ile atölyeye konuk olmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler