YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Işılay Saygın için tören

Hayatını kaybeden Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın için İzmir Valiliği önünde tören düzenlendi

İZMİR (AA) - Vefat eden Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın için tören düzenlendi.

İzmir Valiliği önündeki törene Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, eski bakanlar Hakan Tartan ve Vecdi Gönül, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ile yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenazenin tören alanına getirilişinin ardından saygı duruşunda bulunuldu, Saygın'ın öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Saygın'ın yakınları ve sevenleri de tabutun başında gözyaşı döktü.

Törende, gazeteci Tayfur Göçmenoğlu ile Saygın'ın arkadaşı Güler Bulsu birer konuşma yaptı.

Buradaki törenin ardından Saygın'ın naaşı, cenaze namazının kılınacağı Buca Muradiye Camisi'ne götürüldü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saygın'ın, milletvekilliği, belediye başkanlığı ve bakanlık yapmış çok önemli bir siyasetçi olduğunu söyledi.

Saygın'ın şehre önemli katkıları olduğunu vurgulayan Dağ, "İzmir açısından önemli bir kayıp. Vatandaşlarla direkt temas etme konusunda da çok başarılıydı. Birçok hizmetlerini sahada yaptığımız gezilerde gördük, hissettik. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Hakan Tartan da "40 yıllık ablam" dediği Saygın için "Sürekli halkın yanında onların sorunlarını tespit eder, çözerdi. Kadın ve çevre hakları konusunda yaptıkları elbette unutulmaz." diye konuştu,

Oktay Vural ise Saygın'ın, hizmetleri, ulaşılabilirliği ve İzmir sevdasıyla örnek bir siyasetçi olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın, 27 Temmuz'da, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 72 yaşında vefat etmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler