HABER

'İşkence' Ak Partiyi böldü

TBMM Genel Kurulu'nda Anayanın 76, 78 ve 67. maddelerinde değişiklik öngören Anayasa değişikliğinin 2. tur oylamasına geçildi.

'İşkence' Ak Partiyi böldü

1. maddenin oylamasına geçilmeden önce CHP Grubu 'işkence yapanların' milletvekili olmaması talebini içeren bir değişiklik önergesi verdi. Önerge üzerinde CHP'li Hasan Fehmi Güneş, bir konuşma yaptı ve işkencecilerin yanlarında milletvekili olarak genel kurulda oturmasını istemiyorlarsa bu önergeye destek vermelerini istedi. Ardından önergenin oylamasına geçildi. Ancak el kaldırılarak yapılan oylamada gerekli sayım yapılamadı. Sonrasında elektronik oylamayla ikinci oylama yapıldı. İkinci oylama sonucu TBMM Başkanvekili İssail Alptekin tarafından biraz geç açıklandı. Oylamada 162 kabul, 143 ret oyu çıktı. Ancak bu oylama geçerli sayılmadı. Bunun üzerine CHP'liler itirazlarda bulundular ve alkışlamaya başladılar.

"İŞKENCEYE KARŞI BİR PARTİYİZ"

Bu arada, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz söz aldı ve "Kapusuz işkenceye karşı bir partiyiz, Parlamento'nun tamamı da işkenceye karşıdır" dedi. CHP'liler Kapusuz'u alkışlarla protesto ettiler. Alkış uzun sürdü ve Kapusuz sözlerine uzun süre ara vermek zorunda kaldı. Ardından sözlerini tamamlayan Kapusuz, "Takdir edersiniz ki biz değerli arkadaşlarımızla CHP'li yöneticilerle 5 saate yakın çalışma yaptık. Mutabakatla aşağıya indirdik. Sonradan önerge verildi, bu mutabakatı yapsaydık bununla ilgili bir tereddümüz olmazdı. Yasal alarak düzelenmesi mümkündür" dedi.

"MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEZLER"

Ardından da Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, "146. maddede zaten toplam 1 yıl ve daha fazla hapis cezasına sahip olanlar milletvekili seçilemezler. İşkenceciler bu işin içindedir" ifadelerini kullandı.

Sonrasında önergenin reddedildiği gerekçesiyle il il ad okunarak Anayasa'nın 76. maddesinde değişiklik öngören yasa tasarısının 1. maddesinin il il ad okunarak gizli oylamasına geçildi. Halen gizli oylama sürüyor.

İHA

En Çok Aranan Haberler