YURTHABER

Sakarya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşkur’dan 700 Kişilik İstihdam

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Digiturk (Krea) İletişim Merkezi ile “Çağrı Merkezi Pazarlama...

İşkur’dan 700 Kişilik İstihdam

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Digiturk (Krea) İletişim Merkezi ile “Çağrı Merkezi Pazarlama ve Satış Elemanı” mesleğinde 300 kişilik, YAZAKI A.Ş. ile de “Kablo Ağı Bantlama Elemanı” mesleğinde 400 kişilik olmak üzere toplam 700 kişilik istihdam garantili işgücü yetiştirme kurs programı için sözleşme imzaladı.

Sözleşme imzalama programına katılan Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Digiturk (Krea) İletişim Merkezinin, Sakarya’da böyle bir merkez açmasının İlimiz istihdamına katkısı bakımından önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, yapılan sözleşme ile 15 Eylül 2013’te hizmete açılacak olan iletişim merkezinde çalışacakların, 15 Temmuz 2013’ten itibaren İŞKUR ile firmanın birlikte düzenleyeceği eğitime alınacağını ve en az yüzde 60’ının kadınlardan oluşacağını söyledi. Kadın istihdamının desteklenmesi noktasında İŞKUR’un işverenlere bu desteğinin önemli olduğunu vurgulayan İslam, işe alımların kademeli olarak yapılacağını ve İŞKUR’un desteklediği programla 6 haftalık bir eğitim sonunda ilk olarak 300 kişinin yılbaşına kadar işe başlayacağını, yılbaşından sonra da 200 kişilik bir program ilavesiyle toplamda 500 kişinin bu merkezde eğitilerek istihdamlarının sağlanmış olacağını ifade etti.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Digiturk (Krea) İletişim Merkezi ile imzalanan bu sözleşmeyle firmaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte eğitim modülü yazdıklarını ve bu modülün meslek haline getirilerek çağrı merkezinde çalışmak isteyenler için bir fırsat oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, başvuruda bulunmak isteyenlerin İl Müdürlüğüne müracaat edebileceklerini, mülakatların ise firma yetkilileri ile birlikte yapılacağını söyledi.

Digiturk (Krea) İletişim Merkezi Yetkilisi Yalçın Balaban ise, “Sakarya’da kurmayı planladığımız iletişim merkezinde istihdam edilecek 500 kişinin yetiştirilmesi amacıyla hazırladıkları eğitim modülü ve sağladıkları mesleki eğitim desteği için İŞKUR’a teşekkür ederiz. Bu destekler, firmamız açısından da istihdamı artırmak için motive edici bir unsur oldu” dedi.

Sözleşme imzalama programından sonra, Sakarya’da kadın istihdamına büyük destek sağlayan Akyazı İlçesi Kuzuluk beldesindeki YAZAKİ A.Ş.’ye ziyarette bulunan Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam ve Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, firma yetkililerinden brifing alarak çalışanları işyerinde ziyaret ettiler. Ziyarette firma yetkilileri ile 400 kişilik ek istihdam için de sözleşme imzalandı. İmza programında Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, İlimizde kadın istihdamını destekleyen kuruluşları önemsediklerini, kadın istihdamının artırılması için İŞKUR kaynaklarından gerekli desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, İŞKUR’un destekleriyle daha önce 1150 kişilik protokol imzalayan YAZAKİ fabrikasına, bugünkü anlaşma ile 400 kişilik daha destek sağlanması kararlaştırıldığını belirtti. Ayrıca firmanın, çalışanlarının %70’inin bayanlardan oluşmasından ve Sakarya ili genelinde birçok ilçeye servis hizmeti sunmasından son derece memnuniyet duyduğunu, yeni imzalanan istihdam desteği ile daha fazla kadının fabrikada çalışmak üzere İŞKUR’a müracaatlarını beklediklerini ifade etti.

İşkur’dan 700 Kişilik İstihdam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler