Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) geçen yıl 357 bin 210'u kadın, 361 bin 440'u genç olmak üzere toplam 1 milyon 57 bin 249 vatandaşın iş sahibi olmasına aracılık ettiğini bildirdi.
Sarıeroğlu, İŞKUR'un 72'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İş ve İşçi Bulma Kurumunun 15 Mart 1946'da iş gücü piyasasında iş ve işçi bulmaya aracılık hizmeti vermeye başladığını anımsattı.
Kurumun, son 20 yılda gerek yurt içi gerekse de yurt dışındaki iş gücü piyasası gelişmelerini izleyebilecek, modern iş kurumlarının üstlendiği görevleri yerine getirebilecek ve aktif iş gücü programlarını uygulayabilecek yeni bir yapıya sahip olduğunu belirten Sarıeroğlu, 5 Temmuz 2003'te yürürlüğe giren Türkiye İş Kurumu Kanunu ile kurumun kuruluş yasasına kavuştuğunu aktardı.
İŞKUR'un kurulduğu günden bu yana sosyal tarafların katılımcı olduğu, işsizlik sigortası fonu ile güven duyulan köklü bir kurum olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, uluslararası alanda da aktif rol üstlenen İŞKUR'un 2015'ten bu yana Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliğinin (WAPES) başkanlığı görevini yürüttüğünü bildirdi.
Sarıeroğlu, "Türkiye’nin istihdam kapısı olmanın haklı gururunu yaşayan İŞKUR, 2017 yılında 357 bin 210'u kadın ve 361 bin 440'u genç olmak üzere 1 milyon 57 bin 249 vatandaşın iş sahibi olmasına aracılık etmiştir. Kurumumuz bu rakamla 71 yıllık tarihinin en yüksek işe yerleştirme sayısına ulaşmıştır." bilgisini paylaştı.
İŞKUR'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yürütülen Milli İstihdam Seferberliği'nin ikinci fazı kapsamında bu yıl 1 milyon 250 bin kişiyi işe yerleştirmeyi hedeflediğine işaret eden Sarıeroğlu, şunları kaydetti:
"İstihdam piyasasının amiral gemisi haline gelmiş İŞKUR, yine 2017 yılında mesleksizlik sorununu çözmek ve iş arayanlara iş gücü piyasasında talep edilen mesleki nitelik ve becerileri kazandırmak maksadıyla 508 bin 851 kişiyi Aktif İşgücü Piyasası Programları kapsamında düzenlenen kurs ve programlardan yararlandırmıştır. Bu vizyon ve inançla İŞKUR, istihdam hizmetleri, aktif istihdam politikaları, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, iş gücü piyasası araştırmaları, pasif istihdam politikaları gibi faaliyetlerle istihdamın korunması geliştirilmesi yaygınlaştırılması, işsizliğin önlenmesi için 7 bin 546 personelle genel müdürlük, 81 il müdürlüğü ile 76 hizmet merkezi ve 2 bin 564 hizmet noktası aracılığıyla aziz milletimize hizmet sunmaktadır. Coğrafyamızdan ve kadim medeniyetinden devraldığımız tüm diğer kurumlarımızla birlikte bugün 72. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız İŞKUR ile Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlemekteyiz."