Mahir ALAN- Hakime TORUN/ADIYAMAN, Belediye tarafından, şikayetlerin ardından ruhsatı olmadığı için ocak ayında kapatılan İslam Çay Evi, yaklaşık 4 ay önce Emir Çokgezme tarafından kiralanarak reklam firmasına dönüştürüldü. Camlarında halen ayetlerin yazılı olduğu işyerinin son günlerde 'IŞİD'in eleman temin merkezi' olarak lanse edilmesinden rahatsız olan esnaf Emir Çokgezme, "Adıyaman güzel nezih bir yer. 2 kişinin yaptığı şeyi tüm Adıyaman’a mal etmemek gerekiyor. Hepimiz rahatsızız" dedi.
'ORANIN DEVAMIYMIŞ GİBİ GÖSTERİLMESİNDEN RAHATSIZIZ'
4 ay önce kiraladığı işyerinin geçmişine ilişkin bilgisi olmadığını ifade eden Çokgezme şöyle konuştu:
"İşyerini açtıktan 4 ay sonra böyle bir olay oldu. Bazı medya kuruluşları da bizim adımızı kötü anlamda lanse etiler, bundan da şikayetçiyiz. Burayı açmadan önce İslam Çay Evi olduğunu biliyordum. Adıyaman güzel nezih bir yer. 2 kişinin yaptığı şeyi tüm Adıyaman’a mal etmemek gerekiyor. Hepimiz rahatsızız. Bu işyerini daha önce işletenleri tanımıyorum. Bizim iş yerimiz oranın devamıymış gibi gösteriliyor. Bundan rahatsızız. Bunu hangi medya kuruluşu yaptıysa onlardan da savcılık aracılığı ile şikayetçi olacağız. Mağdur olduk, buraya oranın devamıymış gibi gösterilmesinden rahatsızız. Dışarı çıktığımda hangi gözle bakılacak. Adımızın temizlenmesi gerekiyor."
SOKAK ESNAFI OLARAK MAĞDURUZ
20 yıldır aynı bölgede esnaflık yapan Mehmet Tunç ise Yunus Emre Alagöz'ü işyerini çay evi olarak işlettiğini ifade etti. Çay ocağının 3- 4 ay sonra kapatıldığını belirten Tunç şunları söyledi:
"Kapandıktan sonra 3- 4 ay burası boş kaldı. Sonra burayı reklamcı arkadaş kiraladı. Bu arkadaşın daha önceki işyeri ile hiçbir alakası yok. Sokak esnafı olarak bizler mağduruz. Bu işyeri İslam Çay Evi olarak işletildiği sırada farklı hiçbir şey görmedik. Bize gündüzleri bir rahatsızlık vermediler. Gece ne olup bittiğin bilmiyorduk, hiç şüphelenmedik."
ARA SIRA SİVİL POLİSLER GELİYORMUŞ
İşyerinin İslam Çay Evi işletildiği sıralarda ara sıra sivil polislerin sokağa geldiğini de kaydeden Mehmet Tunç, "Ara sıra sivil polisler geliyor ve bize 'Bunlar kim?' diye soruyorlardı. Bilmediğimizi ve bizi rahatsız etmediklerini söyledi. Bu olaylar cereyan ettikten sonra rahatsız olduk" dedi.
Esnaflardan Ömer Alan ise zaman zaman bazı ailelerin çocuklarının kaybolması ile çayevine geldiğini öne sürerek, "Buraya İslam Çay Evi açtılar. Bazen kadınlar geliyor, 'Çocuğumuzu götürmüşsünüz, kaybolmuş' gibi konuşmaları oluyordu. Sonradan ruhsat mı alamadılar nedir bilmiyorum kapandı. Polisler bazen geliyordu buraya" diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz