Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe AR-GE ve Uluslararası Pazarlara Giriş çalışmalarına yön veren Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nce yürütülen ‘Tekstil Teknolojileri ihracat Liderleri Projesi’ kapsamında, Bursa Tekstil ve Konfeksiyon AR-GE Merkezi (BUTEKOM); proje paydaşı firmalarına ‘Temel Tekstil Eğitimi’ vermeye devam ediyor.
Firmaların pazarlama birimi çalışanlarına inovasyonun önemini vurgulayan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “İşletmelerinizde mutlaka ‘İnovasyon Platformu’ kurun. Bu platform işletmenizde iletişimin güçlenmesine vesile olur. İnovasyon işletmenizin kültürü haline gelmelidir.” dedi.
İnovasyon platformu ve inovasyon yönetiminin şirketlere birçok artı kazandıracağını ifade eden Ulcay, “Platform ve doğru inovasyon yöntemi; işletmenizin hedefleri ve problemleri doğru tanımlamasına, bilgi ve önerileri toplamasına ve paydaşlarınızın motivasyonun artmasını sağlar.” diye konuştu.
Yoğun rekabette stratejik noktayı müşteri memnuniyeti olarak gösteren Ulcay, şöyle konuştu: “Rekabet şartlarının ağırlaştığı küresel dünyada bir şirketin müşteri ilişkilerini kendi lehine çevirebilmesi büyük ölçüde müşteri memnuniyetine bağlıdır. Bu da; ürünün kalitesine, ürünün maliyetine, üründe yaratılan yeniliklere, ürünün pazara sunulma süresine ve niteliğine, etkin bir pazarlama tekniğine bağlıdır. Müşteri şikayeti sonrası, müşteri isteği doğrultusunda çözüm üretilirse müşteri memnun olur. Kendi isteği doğrultusunda yapılan değişiklik müşterinin şirkete olan bakışına olumlu yansır. Her gün değişen pazarda müşteri gereksinimleri yenilenmeye ışık tutar.”
GELECEĞİN TRENDİ “DOĞAYA DÖNÜŞ”
Katılımcılara tekstil terbiye teknolojileri hakkında bilgiler veren Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kanık ise ön terbiye işlemleri, renklendirme, apre işlemleri, boyama ve baskı konularına değindi. Terbiye sektöründe geleceğin trendinin ‘Doğaya Dönüş’ olarak nitelendiren Mehmet Kanık, “Terbiye sektöründe gelecek doğaya ve doğala dönüş olarak gerçekleşecek. Tekstilde daha fazla doğal lifler, organik lifler, çevreye en az zararlı lifler ve geri kazanılmış lifler kullanılmaya başlanacak. Yani kısaca nano ürünlerin kullanımı dündü, bio ürünler ise geleceği ifade ediyor.” açıklamasında bulundu.
“MÜŞTERİNİN İSTEKLERİNİ İYİ ANALİZ ETMEK ÖNEMLİDİR”
‘Ürün Kalitesi ve Kalite Kontrol’ konusunda katılımcılara ışık tutan Doç. Dr. Kenan Yıldırım da, tekstil ürünlerindeki kalitenin isteğe bağlı olan kriterlerle şekilleneceğini belirterek, şunları kaydetti: “Örneğin biz sıcak günlerde hava alacak, soğuk günlerde sıcak tutacak ürünler isteriz. Bizim için kalite budur; ancak bir itfaiyeci ateşe dayanıklı, kendini koruyacak bir ürün ister. Kalite denilen olguyu yakalayabilmek için müşterinin isteklerini iyi analiz etmek çok önemlidir.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz