İsmail Hakkı Polat'la geleneksel yayıncılığın yerini hızla yeni medya ve online yayıncılığa bırakma sürecini konuştuk. Bu süreci tetikleyen teknolojik gelişmelerin mevcut toplumsal ve ekonomik yapılarla çatıştığı alanları ve bu çatışma alanlarındaki, günümüzde gözlemleyebildiğimiz dönüşüm süreçlerini ele aldık. Dilerseniz yukarıda tüm videoyu izleyebilir ya da aşağıdaki videolar arasında, istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz.
"Sosyal medya ve yeni medyadaki en önemli şeylerden birisi kendimize her alanla ilgili referans kişi ve kurumlar belirlemek."
"İçine girdiği herhangi bir ortamın, sektörün, kurumun veya kuruluşiun mevcut kurallarını altüst edip yıkarak yeni bir düzen çıkartma sürecine deniyor."
"ABD'de 4 sene önce olmasına rağmen, Türkiye'de 2015'in son çeyreğinde yeni medyadaki reklam gelirleri ilk defa basılı medyayı geçti. Türkiye'deki gecikmenin nedeni reklam ajansları ve yayıncıların reklam verenlerle ahbap-çavuş ilişkisi."
"Yeni yeni oluşmaya başlayan online canlı yayıncılık kültürü, eğer TV bunların kendi bünyesine entegre edemezse, televizyoncuları zorlayacak. Geleneksel medyanın yetişemediği ya da sansür nedeniyle gündeme getiremediği şeyler bu platformlarda gündem yaratabiliyor."
"Makineler, nesnelerin interneti (internet of things) dediğimiz olguyla birlikte etrafımızda gördüğümüz her türlü alet edevatın da internete bağlanıp, o bağlantı sonucu harmanladığı veriyle bizi küçük akıllı yönlendirmelerle bizi bir anda farkı bir sünyaya soktuğunu göreceğiz."
Serdar Kuzuloğlu: @mserdark
Cory Doctrow: @doctorow
Serkan Ünsal: @serkanunsal
Ercüment Büyükşener: @ercumentb
Uğur Özmen: @ugurabi
Erkan Saka: @sakaerka
Erhan Erkut: @ErhanErkut
Videoda bahsi geçen çok değerli Özgür Uçkan hocanın yazılarının bir bölümüne ozguruckan.com'dan ulaşabilirsiniz.