İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyoları, Hollywood filmlerinin post-prodüksiyonlarındaki yazılımları kullanan bir yapıya kavuştu.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi’nin Stüdyoları, televizyon kanalı “Akademi TV”, radyosu “Radyo İletişim” ve “Canlı Yayın Aracı”, günün şartlarına uygun son teknolojiye sahip donanımla baştan sona yenilendi. Yeni stüdyoların açılış töreni, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay’ın katılımıyla, İletişim Fakültesi’nin Konferans Salonu’nda, gerçekleştirildi. Katılan konuklarla birlikte stüdyoların ve canlı yayın aracının incelendiği açılış töreninde, yeniden yapılanma sürecinde katkıları bulunan, üniversitenin daire başkanları ve yüklenici firmanın yetkililerine plaket verildi. Açılış töreninde, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici, RTÜK İstanbul Bölge Temsilcisi Murat Soysal ve RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz de hazır bulundu.
Yeni yapılanma kapsamında, İÜ İletişim Fakültesi TV Stüdyosu’nun fiziksel yapısı değiştirilerek; “Yayın Stüdyosu”, “Prodüksiyon” ve “Post-prodüksiyon” birimleri, aynı çatı altında, “ayrı ayrı” yapılandırıldı. Yayın Stüdyosu’nda “çok amaçlı dekor sistemi” kuruldu. Analog cihazların yerini dijital cihazların almasıyla stüdyo, tamamen dijital yayıncılığa geçti. Prodüksiyon Birimi, fakülte öğrencilerinin uygulama ödevlerini ve kendi projelerini gerçekleştirmek için gereksinim duyduğu cihazları, onlara sunabilmek için oluşturuldu. Dijital kameralarıyla Türkiye’nin altyapısı en güçlü fakülte stüdyolarından biri haline geldi. Post-prodüksiyon Birimi ise tam olarak sektördeki çalışma biçiminin “birebir simülasyonu” olarak hazırlandı. Hollywood filmlerinin post-prodüksiyonlarında kullanılan yazılımları kullanan bir yapıya kavuştu. Fakültenin televizyonu Akademi TV, internet üzerinden standart çözünürlüklü (SD) yayın yapacak. TV’nin kapalı devre yayını ise, yüksek çözünürlüklü (HD) olacak.
İÜ İletişim Fakültesi’nin radyosu Radyo İletişim, ulusal yayın yapan birçok radyonun donanımına eşdeğer nitelikte yeniden yapılandırıldı. Analog sistemden dijital sisteme geçen Radyo İletişim, ilk defa, profesyonel bir radyo yayın otomasyon programına sahip duruma getirildi. Bugün internet üzerinden 7 gün 24 saat kesintisiz olarak dinlenebilen Radyo İletişim’in yayınına, I-phone ve diğer akıllı telefonlar aracılığıyla ulaşılabiliyor. Ayrıca fakültenin tamamen yenilenen Naklen Yayın Aracı ise 3G donanımıyla, canlı radyo ve TV yayını yapabilir düzeyde hizmet veriyor.
Açılış töreninde konuşan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, “Son teknolojiyle donanan stüdyolarımızın, İletişim Fakültemizin bugüne kadar gösterdiği olağanüstü performansı daha da artıracağına inanıyorum. Yüz akımız olan bu gelişmiş stüdyonun kurulmasında emeği geçen tüm yetkililere, öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış töreninde yenilenen stüdyoları ayrıntılarıyla tanıtan İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay ise, “Yaklaşık 2 yıllık yoğun bir çalışmanın sonucunda, İletişim Fakültemizin fiziki tadilatıyla eş zamanlı olarak sürdürülen radyo, televizyon ve naklen yayın aracının yenileme çalışmalarını tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi; yenilenen altyapısıyla, Türkiye’nin altyapısı en güçlü fakültelerinden biri haline geldi. Yeni stüdyolarımızla hayal gücünün sınırlarını kaldırdık. Ben şimdi tüm öğrencilerimize ‘hayal kurun ve onları gerçekleştirin’ diyorum çünkü artık hayallerini gerçekleştirmek için önlerinde hiçbir engel kalmadı” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz