HABER

İstanbul'da düşen helikopterin karakutuları Fransa’da açılıyor

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

İstanbul'da geçtiğimiz ay düşen Eczacıbaşı'na ait helikopterin karakutusu 1 hafta içinde Fransa'da açılacak. Karakutunun açılması sonrasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) kazayla ilgili bir ön rapor oluşturacak. Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir pilotun yaptığı 'Bu kulenin koorditanları, ‘Burada bir mania teşkil ediyor artık’ diye ilgili yerlere bildirilmeliydi. Bu koordinatlara göre de korumalı bir saha yaratılması lazımdı' açıklaması kafaları karıştırdı.

İstanbul Büyükçekmece’de geçen ay düşen Eczacıbaşı’na ait helikopterin Fransa’ya götürülen karakutularının 1 hafta içinde açılması bekleniyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 10 Mart’ta Bilecik’e gitmek üzere havalanan Eczacıbaşı’na ait Sikorsky tipi helikopter, Büyükçekmece’de televizyon kulesine çarparak düşmüş, kazada 7 kişi yaşamını yitirmişti.

Helikopterin Fransa’ya götürülen karakutularının, 1 hafta içinde açılması bekleniyor. Ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) kaza kırım birimi, önümüzdeki haftalarda kazayla ilgili bir ön rapor oluşturacak.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir pilot, “Bu kulenin koorditanları, ‘Burada bir mania teşkil ediyor artık’ diye ilgili yerlere bildirilmeliydi. Bu koordinatlara göre de korumalı bir saha yaratılması lazımdı. Eğer bildirilseydi pilotlar kulenin nerede olduğunu cihazlarda göreceklerdi” iddiasında bulundu.

Bu arada SHGM’nin, kuleyi yapan şirkete 10 yıl önce inşaat öncesi havalimanı kriterleriyle ilgili başvurusunda kulenin yapılacağı bölgenin havalimanı mania düzenlemeleri dışında kaldığını bildirdiği ortaya çıktı.

Yine SHGM tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve tüm valiliklere gönderilen 24 Temmuz 2012 tarihli genelgede ise “havaalanı inişkalkış koridorundaki mania planı kriterlerini ihlal eden yapılaşmaların ileride telafisi mümkün olamayacak boyutlara ulaşarak, havaalanı ve tesislerini kullanılmaz hale getireceği, başta ilgili belediyeler olmak üzere ilgili tüm kuruluşların mevzuatın kendilerine verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde mania planlarına riayet etmeleri, uygulamaları denetlemeleri ve aykırılıkları ortadan kaldırmaları gerektiği” belirtilmişti. SHGM yine İstanbul’un yeni havalimanı için çevreye yüksek bina yapılmaması için de ilgili kurumları uyarmıştı. (Habertürk)

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler