Anlık yol ve trafik bilgisini dinleyicileriyle paylaşan Radyo Trafik, kentin kaza haritasını çıkardı. Üç aylık veriler ışığında (Eylül-Ekim-Kasım) İstanbul’da en çok hangi saatlerde, hangi noktalarda kaza yaşandığı belirlendi.
EN ÇOK EYLÜLDE
Buna göre, en çok kaza eylül ayında gerçekleşti. Eylülde kazalar 10.00 – 17.00 ve 17.00 – 24.00 saatleri arasında meydana geldi. Eylül ayında yoğun İstanbul trafiğinde genellikle hasarlı kazalar meydana geldi.
Cumartesi günlerinde hafta içi kaza oranı derecesinde ortalama 60 70 civarında kaza meydana geldi. Pazar günleri trafik genellikle saat 13.00’ten sonra yoğunlaştı. Pazar günlerinin ortalama kaza sayısı ise 20-30 civarında oldu.
Ekim ayında eylüle oranla daha az kaza meydana geldi. Ekimde de kazalar en çok 10.00 17.00 arasında meydana geldi. Cumartesi günlerindeki kaza oranı yine hafta içi günlerini aratmadı.
BİR GÜNDE 80 KAZA
En çok yaralanmalı ve ölümlü kazalar ekim ve kasım ayında yaşandı. Kasımda da kazalar en çok 10.00 17.00 saatleri arasında yaşandı.
Kasım ayında yağışların daha da etkili olmasıyla birlikte cumartesi günlerinin kaza sayısı günlük ortalama 70-80 arasına yükseldi. Pazar günlerinde ise oran değişmedi. En çok kaza eylül ayında meydana gelirken ikinci sırayı kasım ayı aldı.
Yaralanmalı ve ölümlü kaza oranlarındaki artış ise ekim ve kasım aylarında yaşandı. 3 ayda meydana gelen kaza sayısı yaz aylarından fazla.
3 aylık verilere göre, kentte en çok kazanın yaşandığı yer ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişi...
İŞTE EN ÇOK KAZA OLAN NOKTALAR:
FSM KÖPRÜSÜ ANADOLU AVRUPA YÖNÜ: Genellikle köprü öncesinde ya da kavacık kavşağı civarında meydana gelen kazalar. Bu bölgede genellikle TIR ile küçük aracın karıştığı hasarlı kazalar oluyor. Her gün ortalama 3 kaza meydana geliyor.
FSM KÖPRÜSÜ AVRUPA ANADOLU YÖNÜ: Gişe öncesindeki kazalar OGS-HGS şeritleri arasındaki geçişlerden, gişe sonrasındaki kazalar ise köprüye doğru yolun daralmasından kaynaklı meydana geliyor.
BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ ANADOLU VE AVRUPA YÖNÜ: FSM Köprüsü kadar olmasa da Boğaziçi'nde de Anadolu ve Avrupa yönünde sık sık kazalar yaşanıyor. Özellikle ölümlü ve yaralanmalı kazalar bu köprüde daha çok meydana geliyor.
MAHMUTBEY GİŞELER: TEM Mahmutbey Gişeler - İstoç ve Altınşehir yönlerinde TIR sayısının fazla olmasıyla birlikte TIR ile küçük aracın karıştığı kaza sayısı çok yüksek.
İSTOÇ VE TEKSTİLKENT: TEM İstoç - Tekstilkent ve TEM Tekstilkent - İstoç yönlerinde gün içinde meydana gelen hasarlı kaza oranı oldukça yüksek.
KÜÇÜKÇEKMECE VE AVCILAR: E5 Küçükçekmece - Avcılar ve ters istikametinde yoğunlukla birlikte kaza oranı oldukça yükseliyor. Bu güzergahta günlük ortalama 2 hasarlı kaza meydana geliyor.
HALİÇ KÖPRÜSÜ: E5 Haliç Köprüsü Okmeydanı ve Topkapı yönlerinde her gün en az 1 kez kaza meydana geliyor. Bu kazalar ağırlıkla köprü giriş-çıkışlarında yaşanıyor.
ALTINŞEHİR: TEM Altınşehir - Mahmutbey ve Ispartakule yönlerinde özellikle sabah ve akşam saatlerindeki trafik yoğunluğunda hasarlı kazalar meydana geliyor.
ÇAMLICA GİŞELER: TEM Çamlıca Gişeler - Ataşehir yönünde meydana gelen kaza oranı oldukça yüksek. Özellikle TIR'ların trafikte olduğu öğle saatlerinde kaza oranı yükseliyor.
TEM Çakmak Köprüsü - Ataşehir ve Ümraniye yönünde ve genellikle Çakmak Köprüsü altında çok sayıda hasarlı kaza meydana geliyor.
ŞİLE YOLU: Özellikle Nevzat Demir tesisleri civarı ve Tepeüstü yönünde çok sayıda kaza meydana geliyor. Sabah trafiğindeki yoğunlukta kaza oranı artıyor.
BOSTANCI: E5 Bostancı - Küçükyalı ve Kozyatağı yönünde genellikle hasarlı kazalar günde en az 1 kez yaşansa da yağışlı günlerde ağır hasarlı, ölümlü ve yaralanmalı kazalar meydana gelebiliyor.