HABER

İşte herkesin yaşadığı 'o sorun'un çözümü

İşte herkesin yaşadığı 'o sorun'un çözümü

Havaların soğuması ile birlikte vücut direncimiz de düşer ve hastalıklara açık hale geliriz. Kış mevsiminde hastalıklardan korunmanın etkili yollarını sizler için sıraladık;

1-Sağlıklı bir beden için öncelikle sağlıklı ve düzenli beslenmeye özen gösterin. Özellikle bağışıklığınızı kuvvetlendirecek, vücudunuzun imnu seviyesini yükseltecek mor ve koyu kırmızı meyveleri ara öğünlerinizde yiyebilirsiniz. Taze sebze ve meyveleri gün içerisindeki öğünlerinize bölerek tüketin. Özellikle yeşil soğan, pırasa, kereviz gibi sebzeler, C vitamini ve antioksidan açısından oldukça zengin.

2-Düzenli uyku, hayatımızın her dönemi için oldukça önemli. Erken saatlerde yatıp yine erken saatlerde uyanmak soğuk mevsimlerde vücut direncini artırıyor. Yetişkinler için 7-9 saat yeterli.

3-Konu hastalıklardan korunmaksa spordan bahsetmeden olmaz. Eğer bir spor salonuna gitmeye vakit bulamıyorsanız, günlük yürüyüşlerinizi artırabilir, evde 20 dk’lık egzersizlerle vücudunuzun daha dinç olmasını sağlayabilirsiniz. Egzersiz yapmaya başladığınızda sabahları daha sağlıklı ve nefesiniz açılmış olarak uyandığınızı göreceksiniz.

4-Özellikle sonbahar aylarında kuruyan hava, solunum yolu enfeksiyonlarına davetiye çıkarıyor. Kuru hava ve hava kirliliği birleşince hızla üreyen bakterilerin sizi bulmaması için dışarı çıkarken ağzınızı kapatacak bir şal kullanmanız yararınıza olacaktır.

5-Bitkilerden destek alın. Ihlamur, adaçayı gibi kışın bolca bulunabilecek bitkileri meyve kabuklarıyla karıştırarak kendinize kış çayları hazırlayabilirsiniz. İçerisine toz zencefille karıştırılmış bir kaşık bal koyarsanız hem enerjiniz yükselecek, hem de varsa boğaz ağrınıza iyi gelecektir.

6-Şeker kullanımınızı kısıtlayın. Sonbahar ve kış aylarında vücudun tatlıya duyduğu yoğun isteği bal, pekmez gibi doğal şekerlerden karşılamaya çalışın. Yapay şeker vücudu yorar ve bağışıklığınızı düşürür.

7-Suyun yeterli tüketimi sağlıklı bir beden için ihmal edilmemesi gereken konulardan biri. Su, vücudun asit ve baz dengesinde, midenin rahat çalışmasında ve kişiye tokluk hissi uyandırmakta etkilidir ve günde ortalama 1,5 litre tüketilmelidir.

8-Yeterince sebze-meyve tüketemiyor, egzersiz yapmak için uygun zamanı yaratamıyorsanız bir uzmandan yardım alarak tavsiye ettiği bir D vitamini takviyesini de kullanabilirsiniz. D vitamini için kışın nadir olarak yüzünü gösteren güneşle vücudunuzu buluşturmayı da unutmayın. Mikroplar kapalı ve sıcaklığı yüksek mekanlarda ürerler. Mikroplardan uzak durmak istiyorsanız mutlaka açık havada vakit geçirmelisiniz.

9-Sağlık için sadece vücudu korumak yetmez. Ruhumuzu beslemek, kendimizi iyi hissetmek belki de ilk yapılması gereken. Bunun için bir doz yurt dışı seyahatine ne dersiniz? Bu uzun kış mevsiminde yurt dışında şahane yerler görebilir, gittiğiniz şehirlerde kış güneşinin, karın, mimarinin ve estetiğin tadını çıkarabilirsiniz. Güzel anılarla döneceğiniz bir kış seyahati için Pegasus tüm kış fırsatlarıyla siz misafirlerini bekliyor.

Detaylı incelemek için tıklayın.

.

En Çok Aranan Haberler