İstanbul Sultanahmet’te dün sabah saat 10:20′de canlı bomba saldırısı meydana geldi. Patlama sonucu, canlı bomba hariç, tamamı yabancı turist 10 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Olaydan saatler sonra teröristin kimliği de açıklandı. Saldırıyı gerçekleştirenin 1988 Suudi Arabistan doğumlu, Suriye uyruklu Nabil Fadlı isimli erkek bir IŞİD militanı olduğu öğrenildi.
Habertürk, canlı bomba olduğu iddia edilen Nabil Fadli’nin görüntülerini yayınladı. Görüntüler, 5 Ocak 2016’da İstanbul’da kaydedilmiş. 5 Eylül 1988 doğumlu Nabil Fadli’nin Türkiye’ye kısa süre önce girdiği ve IŞİD’in bir hücresinden olduğu sanılıyor. Canlı bombaya ait olduğu belirtilen bir parmağın, bazı işlemler için parmak izi veren Nabil Fadli ile eşleştiği öne sürüldü.)
(Sığınmacı olarak parmak izi bulunan Nabil Fadıl'ın, terörist olarak arananlar listesinde bulunmadığı öğrenildi. - Sözcü)
Yeni Şafak'ta ise canlı bombaya ait olduğu iddia edilen bu fotoğraf yayınlandı.
İŞTE ÖLENLERİN İSİMLERİ
Sultanahmet Meydanı’ndaki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 10 kişinin kimlikleri Adli Tıp Kurumu’nda belirlendi.
Patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Gerhard Günther Höppner, Steffen Höppner, Rudolf Krollman, Hiltrud Krollman, Karin Erika Franke-Dütz, Rüdiger Karl Faber, Marianne Faber, Gernot Eike Mildner, Adolf Jurgen Glorius, Rudiger Becker.
Adli Tıp’ta, hayatını kaybeden 10 kişiyle ilgili işlemlerin devam ettiği öğrenildi.
TANIKLAR ANLATIYOR: 3 DAKİKA ARAYLA KURTULDUM
Leyla Akçam: Bir anda arkamı döndüm bir şeyler patladı. Havada bir şeyler uçuştu. 3 dakika arayla kurtuldum. Dumandı her yer hiçbir şey gözükmüyordu sadece bağrışmalar vardı.
Murat Manaz (otel çalışanı): Çalıştığım otelden meydana baktığımda büyük bir duman yükseliyordu. Aşağı inip olay yerini kontrol etmek istediğimde çok sayıda insanın koşuşturduğunu gördüm. 59 ambulans saydım. Polis ikinci bir bomba ihtimali üzerine meydanı boşaltmak için uğraşıyordu.
Dükkân sahibi bir görgü tanığı: Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler. Dükkânlarda kırılan bir şey yok.
Fehmi Özyurt (Deri giysi satıcısı/ New York Times gazetesindeki anlatımı): Dışarı çıktık. Yerde insanları gördük ama bir başka patlama olur korkusuyla yaklaşamadık. Daha önce Sultanahmet’te bunu yaşamıştık.
İspanyol gazetesi El Pais’e konuşan bir görgü tanığı: Ziyaret için gittiğimiz Sultanahmet Cami yanındaki Dikilitaş’ın yakınında çok büyük bir patlama meydana geldi. İkinci bir patlama olacağı endişesiyle polis güvenlik önlemi aldı.
İşte patlama sonrası yaşananlar