YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Osmaniye'de İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Osmaniye'de İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy söz konusu olduğunda, herkesin kuracak anlamlı cümleleri olduğunu ifade etti.

İstiklal Marşı'nı anlayabilmek için, Mehmet Akif'i iyi bilmek gerektiğini belirten Kılıç, "Ülkemizin her yerinde, her zaman ve her fırsatta bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak coşkuyla okuduğumuz, bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşı'mız, kazandığı ve kazanacağı zaferler için Kahraman Ordumuza ithaf edilmiştir. Bu nedenle, İstiklal Marşı'mız, yüce milletimizin istiklalini kurtarmak zorunda kalışının destansı ifadesidir" şeklinde konuştu.

Törenin devamında Derviş Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri "Kurtuluş Destanı ve Mehmet Akif" isimli oratoryoyu sahnelediler.

Oratoryo'nun ardından Vali Celalettin Cerrah, Derviş Paşa Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine hazırladıkları program için teşekkür etti.

Törene, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Tuğba Temir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler