Zirve İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde, iş dünyasının önde gelen firmaları, danışmanlık şirketleri ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleştirdildi.
Zirve, Ayazağa Kampüsü’nde düzenlenen seminerler ile devam etti. Türkiye'nin saygın, başarılı, genç potansiyele ve dinamizme önem veren kurumları ile üniversite öğrencileri arasında bir köprü kurulması amaçlanan zirvenin açılışında konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İş ve İnsan Kaynakları Merkezi’nin faaliyetlerinin öğrenci, mezun ve iş dünyasından oluşan bir saç ayağına benzediğini söyledi. Önümüzdeki dönemde İTÜ İş ve İnsan Kaynakları Merkezi’ni (İİKM) İş ve İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi (İİKGM) haline dönüştüreceklerini ifade eden Karaca, geliştirme kısmını iş geliştirme ve insan kaynağı geliştirme olarak tanımladı.
İTÜ’nün proje odaklı üniversite olduğunu ve böyle bir gelenekten geldiğini söyleyen Karaca, İş geliştirme kapsamında, İTÜ Vakfı bünyesinde İTÜNOVA isimli proje odaklı bir şirket kurulduğunu, ayrıca KOSGEB gibi kurumlarla girişimcilik konusunda işbirliği içerisinde olunacağını ifade etti. İnsan kaynağı geliştirme konusunda ise kariyer danışmanlığı sisteminin İTÜ’ye getirileceğini dile getiren Karaca, bu konuda dışardan hizmet alımına gidileceğini ve bu hizmetin artık İTÜ’de profesyoneller tarafından sürdürüleceğini söyledi.
İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun ise konuşmasında mesleki eğitimi almış ama yeni teknolojiye uyum sağlamada geç kalmış insanlara üniversiteler ve özel eğitim kurumları ile anlaşmalar yaparak eğitim programları düzenlediklerini böylelikle mezunları iş hayatına hazırladıklarını ifade etti. Söz konusu eğitim giderlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını söyleyen Coşkun, bu eğitimler için İTÜ ile işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi. Coşkun, son dönemde İŞKUR tarafından işletmelere istihdam konusunda çok önemli teşviklerin sunulduğunu da sözlerine ekledi.
İTÜ İKZ 2013’ün Ana Sponsoru, Arçelik A.Ş. Elektronik Ürün Direktörü Erkan Duysal, şirketin istihdam verilerini katılımcılarla paylaştı. Konuşmasında şirket içerisinde çalışan İTÜ’lülerin sayısına dikkat çeken Duysal, Arçelik bünyesinde 22700 kadar kişinin istihdam edildiğini bunun 15000 kadarının Türkiye’de olduğunu söyledi. Duysal, “Kendi teknolojimizi geliştirmek için 1000 kişilik bir Ar-Ge grubumuz var. Bunun %20’sini, aynı şekilde tüm Arçelik’in %16 sını İTÜ mezunları oluşturuyor. Özellikle İTÜ’lü yeni mezunları Arçelik bünyesinde görmek bizim için çok önem taşıyor.” diye konuştu. Duysal, mezunlardan beklentilerini ise yaratıcılık, bilgi ve küresel bakış açısına sahip olma olarak sıraladı.
Öğrencilerde kariyer bilinci oluşturulması, kişisel gelişimin öneminin bilincine varılması ve Türkiye’de gelişen tüm sektörlerdeki ileriye yönelik kariyer hedeflerini şekillendirme şanslarının arttırılması hedeflenen zirve 28 Şubat Perşembe günü sona erecek.