YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İyte Bilgiyi Teknolojiye Dönüştürecek

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile Türk Patent Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle, üretilen...

İyte Bilgiyi Teknolojiye Dönüştürecek

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile Türk Patent Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolle, üretilen bilginin katma değer kazandırılarak reel sektöre aktarılması amaçlanıyor.

İYTE Kütüphane Gösteri Merkezi'nde protokol imza töreni düzenlendi. Protokole, rektör yardımcıları, senato üyeleri ve akademisyenlerin katıldığı törende, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden arasında bugün imzalandı.

Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, üniversitelerin sınai mülkiyet sistemine daha fazla entegre olması ve daha etkin rol oynamasını hedefleyen protokolün, İYTE bünyesinde kurulması planlanan teknoloji transfer ofisi projesine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden bugün İYTE için çok önemli bir adım attıklarını belirterek projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Son iki yılda İYTE’de büyük gelişmelerin yaşandığını ifade eden Güden “ İnovasyon merkezinde yer almasını planladığımız teknoloji transfer ofisini hayata geçirebilmemiz adına çıktığımız yolda bugün bu imzayla bir üst seviyeye çıkıyoruz” diye konuştu. Önümüzdeki yıllarda patent konusunun daha da önem kazanacağını söyleyen Güden, “İYTE akademisyenlerinin, sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmelerini sağlamak, ulusal ve uluslararası her türlü bilgi ve dokümana ulaşmalarının kolaylaştırmasını hedeflediğimiz bu protokolün araştırmacılara büyük katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.

“Sınai Mülkiyet Hakları ve Üniversiteler” başlıklı bir konuşma yapan Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, İYTE’deki gelişmelerin umut vaat ettiğini söyledi. Üst düzey araştırma yapmaya odaklı bir üniversiteyle işbirliği protokolünün imzalanmasının ülke ekonomisinin ivme kazanmasına olumlu bir etki yapacağını belirten Asan, üniversitelerde yapılan buluşların ticarileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Üniversite ve buluş sahibinin patentten pay almasını sağlayacak Bayh-Dole yasasının TBMM’de imza sürecinde olduğunu anlatan Asan, “Öğretim üyelerimizin uluslararası platformda akademik yayın performansında gösterdiği başarıyı, patent konusunda da göstermeleri gerekiyor. Üniversiteler, bilgiyi sosyal ve ekonomik değere dönüştürebilen kurumlar olmalıdır” dedi.

Türk Patent Enstitüsü tanıtım filminin izlendiği tören, soru cevap bölümüyle sona erdi.

İyte Bilgiyi Teknolojiye Dönüştürecekİyte Bilgiyi Teknolojiye Dönüştürecekİyte Bilgiyi Teknolojiye Dönüştürecek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler