YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İyte'de, Global Girişimcilik Haftası Etkinliği

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE), Global Girişmicilik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.Global Girişimcilik Haftası çatısı altında...

İyte'de, Global Girişimcilik Haftası Etkinliği

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE), Global Girişmicilik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Global Girişimcilik Haftası çatısı altında gerçekleştirilen toplantıda, açılış konuşmasını yapan İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (İZTEKGEB) Genel Koordinatörü Dr. Emrah Tomur, bölgenin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Tomur, “Yenilikçi düşüncenin ve teknolojinin çok hızlı geliştiği bir dünyada girişimciliğin de önemi gün geçtikçe artıyor. Bu yüzden Ar-Ge faaliyeti ve inovasyonun büyük önemi var. Bu bağlamda Ar-Ge faaliyetlerine destek sağlamak ve inovasyon merkezi kurulmasına katkıda bulunmak için kurulan İZTEKGEB A.Ş., 100 Ar-Ge firması ve 500 çalışanıyla büyümesini sürdürmektedir” dedi.

7 milyon TL bütçeli İZKA destekli İnovasyon Merkezi'nin bölge için önemini vurgulayan Tomur, genç girişimcilerin destekleneceği stratejik birimler oluşturulacağını ifade etti, “Geçmişe göre daha etkin bir küresel oyuncu haline gelen Türkiye’nin, bu tarz gelişmelere ihtiyacı var. İnovasyon Merkezi bünyesinde yer alacak olan kuluçka merkezi ile genç tekno-girişimcilere fikirlerinin ticari bir değeri olan ürüne dönüşmesini sağlayacak her türlü destek ve danışmanlık hizmeti sağlanacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

İYTE Genel Kültür Dersleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Başoğlu ise, inovasyonun tanımını yaptığı konuşmasında, “İnovasyon, teknolojik ilerlemeleri değişik yaklaşımlarla gerçek ihtiyaçlarla bir formülle birleştirip yarar elde etme algısıdır” dedi.

İnovasyonun önemi ve itici gücünden bahseden Başoğlu, “İnovasyon için, uzmanlık, yaratıcı düşünce, istek ve arzu gerekir. Değişikliği gerçekleştirmek için ise risk almayı göze alan girişimci ruhu olmalıdır” diye konuştu.

İYTE mezunu Atilla Altay’ın başarısını anlatan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, “İYTE Makine Mühendisliği'nden yeni mezun olan Atilla Altay ile Ege Üniversitesi Matematik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Deniz Çırpan, fikirlerini bize anlattılar. Hayata geçirebilmeleri için onlara destek verdik. İnternet ortamında kurdukları şirket, büyük başarılar kazanmalarını sağladı” dedi.

Galata Business Angels Genel Sekreteri Ayşe İnal da, "melek yatırımcı" konusunda bilgi verdi, şunları kaydetti: "İşletmenin ilk kuruluş aşamasında destek veren melek yatırımcı, firmaya yatırımcı bulma konusunda aracı kurum işlevini görür. Ayrıca mentörlük ve network desteğiyle, ortaya çıkan ürünün katma değer kazanmasına katkıda bulunur."

Toplantıda, 2014 yılında İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyete geçecek olan ve Tekno-Girişimciliği destekleyecek İnovasyon Merkezi'nin bünyesinde barındıracağı Kuluçka Merkezi ile tekno-girişimcilere sağlanacak olan destekler, ücretsiz ofis olanakları ve avantajlar detaylı bir şekilde anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler