YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzcilerin zorlu kursu

Bağcılar Belediyesi izci liderleri, izci çocukları daha iyi yetiştirebilmek amacıyla Türkiye İzcilik Federasyonu’nun Bolu Aladağ’da düzenlediği Kış Kampçılığı Liderlik Kursu’na katıldı.

Bağcılar Belediyesi izci liderleri, izci çocukları daha iyi yetiştirebilmek amacıyla Türkiye İzcilik Federasyonu’nun Bolu Aladağ’da düzenlediği Kış Kampçılığı Liderlik Kursu’na katıldı. İlkel şartlarda yaşayan liderler, iglo yapmadan hayvan izi takibine ve kar eriterek su elde etmeye kadar zorlu bir eğitimden geçtiler.
Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından 8-14 Şubat tarihleri arasında Bolu Aladağ’da Kış Kampçılığı Liderlik Kursu düzenlendi. Türkiye genelinden 27 izci liderinin katıldığı etkinlikte Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü’nden iki izci lideri yer aldı. Katılımcılar, izcileri daha iyi eğitebilmek amacıyla Aladağ’ın zorlu şartlarında bir hafta geçirdiler.

Hayvan izi takip ettiler
İzci liderleri için elektrik başta olmak üzere çağın bütün getirilerinden uzakta Kan Tuzla Yaylası’nda ilkel hayat sürecekleri bir ortam ayarlandı. Liderler, çadır kurma, ateş yakma, odun kesme, barınak yapma, iglo yapma, yemek pişirme, hayvan izi takibi, buzlu suya düşeni kurtarma teknikleri eğitimine tabi tutuldu. Katılımcıların hepsi tecrübeli olmasına rağmen zaman zaman kış şartlarında sıkıntılar da yaşadılar. Pandemi nedeniyle sosyal mesafeye dikkat eden izci liderleri tek kişilik çadırlarda kaldılar.

İzcilerin zorlu kursu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler