YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İZKA'nın Çalıştayında İzmir'in Kültür Ekonomisi Tartışıldı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Dokuz Eylül (DEÜ) ve Ege (EÜ) üniversiteleri işbirliğiyle yürütülen "İzmir Kültür...

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Dokuz Eylül (DEÜ) ve Ege (EÜ) üniversiteleri işbirliğiyle yürütülen "İzmir Kültür Ekonomisi Envanteri ve Gelişme Stratejisi" projesi kapsamında İzmir Kültür Ekonomisi Çalıştayı düzenlendi. 2014-2023 İzmir Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamındaki çalıştayda, şehrin kültür zenginliklerinin arttırılması ve ekonomiye yansıtılması için yol haritası belirlendi. Hilton Oteli'nde yapılan çalıştaya konunun uzmanı akademisyenler, özel sektör ve kamu kurumu temsilcileriyle sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişi katıldı.

Çalıştaylar yoluyla katılımcı bir anlayışla sektör temsilcilerinin görüşlerini aldıklarını belirten İZKA Genel Sektereri Doç. Dr. Ergüder Can, İzmir’in yeni bölge planı olacak 2014-2023 İzmir Bölge Planı hazırlık sürecinde sektör çalıştaylarının önem taşıdığını belirtti. Can, katılımcı anlayışla hazırlanan plan ve stratejilerin yaşama geçirilmesi için bütün kurum ve kuruluşların desteğini beklediklerini vurguladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zeynep Enlil ise kısa bir süre önce düzenlenen İstanbul Kültür Ekonomisi Envanteri Deneyimleri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Kültür ekonomisinin geliştirilmesinin şehir kimliğini, çevre ve yaşam kalitesini, şehir imajını güçlendirdiğini ve turizm konusunda çok önemli katkılar sağladığını belirten Prof. Dr. Enlil, dünyada birçok şehrin, sanayinin yanısıra şehir kimliği ve kültür ekonomisiyle de söz sahibi olmak için çabaladığını ifade etti. Enlil, kültür ekonomisinin önemli bir kalkınma enstrümanı haline geldiğinin altını çizdi.

İzmir'in potansiyelinin büyük olduğunu ve yapılacak birçok önemli iş bulunduğunu aktaran DEÜ'den Doç. Dr. Şebnem Gökçen Dündar ve EÜ'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güçlü de çalışma kapsamındaki İzmir'in kültür altyapısı ve ekonomisi mevcut durum analizi sonuçları hakkında bilgiler aktardı. Doç. Dr. Dündar, İzmir'in kültür anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğunu fakat Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olmasına rağmen İstanbul ve Ankara'ya oranla çok geride kaldığını dile getirdi.

Çalıştayda katılımcılar, beş stratejik öncelik çerçevesinde İzmir’de kültür ekonomisinin nasıl geliştirilebileceğini tartıştı. Buna göre kültür eğitimi altyapısının geliştirilmesi ve potansiyelin değerlendirilmesi, tasarım alanındaki potansiyellerin değerlendirilebilmesi için strateji ve altyapıların geliştirilmesi, görüntülü ve gösteri sanatlarında şehrin üretkenlik kapasitesini besleyen araçların geliştirilmesi, kültür ekonomisinin geliştirilmesi, kültür mekânı altyapısına ve kültürün finansmanına ilişkin kurumsal yapılanma ve kapasitenin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler