YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir Şehidini Uğurladı

Diyarbakır Lice’de teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen 22...

Diyarbakır Lice’de teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen 22 yaşındaki Astsubay Selman Aksu gözyaşları içinde uğurlandı. Şehit asker için düzenlenen cenaze töreninde annesi Şerin Aksu’nun oğlunun askeri şapkasına sarılarak teselli bulmaya çalıştığı anlar yürek dağladı.

Diyarbakır Lice’de askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen Astsubay Selman Aksu için Bostanlı Beşikçioğlu Cami’nde öğlen namazına müteakiben cenaze töreni düzenlendi. Şehidin annesi Şerin ve babası Hayrettin Aksu çifti, oğulları Şükrü, Mehmet, Mustafa, Murat ve evin tek kızı olan Emine Aksu kardeşlerinin cenaze töreninde yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştığı gözlendi. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk,Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Musa Avsever ile AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema ile İlknur Denizli, askeri yetkililer ve şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın ve Milli Savunma Bakanlığı’nın da cenaze törenine çelenk gönderdiği görüldü. Oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutu başında Kürtçe ağıtlar yakan aile güçlükle teskin edilmeye çalışıldı. Cenaze töreninde İl Müftüsü İlyas Öztürk tarafından şehitlik mertesinin önemine değinilerek şehit ailesine sabır dilendi.

OĞLUNUN ŞAPKASINDA TESELLİ BULDU

Cenaze töreninde anne Şerin Aksu’nun oğlunun askeri şapkasına sarılarak teselli olmaya çalıştığı baba Hayrettin Aksu’nun gözyaşları içinde taziyeleri kabul ettiği şehidin teyzesi Emine Aksu’nun da yeğeninin fotoğrafını elinden düşürmediği görüldü.

Cenaze namazının ardından top aracına konulan şehidin naaşı, ailesi ve yakınlarının selamlama töreninin ardından Kadifekale Şehitliği’ne defnedildi.

Öte yandan, törende İzmir’de hava sıcaklığının 35 derecenin üstünde olması nedeniyle naaş başında nöbet tutan askerlerin terledikleri ve komutanlarının terlerini peçete ile sildiği de dikkatlerden kaçmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler