YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir Üniversitesi’nden Dil Ve İletişim Sempozyumu

Dil ve İletişim Çalışmaları Enstitüsü tarafından, İzmir Üniversitesi’nin desteği ile bu yıl ‘Yenilikleri Keşif’ başlığı...

İzmir Üniversitesi’nden Dil Ve İletişim Sempozyumu

Dil ve İletişim Çalışmaları Enstitüsü tarafından, İzmir Üniversitesi’nin desteği ile bu yıl ‘Yenilikleri Keşif’ başlığı altında düzenlenen 2’nci Dil ve İletişim Sempozyumu İzmir’de başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan London Metropolitan Üniversitesi’nden Prof. Ezendu Ariwa, İzmir’in uluslararası organizasyonları başarı ile yaptığına dikkat çekti ve Expo 2020 adaylığına destek verdi.

Prof. Ezendu Ariwa, "Dünyanın dört bir yanından akademisyenleri ikinci kez İzmir’de bir araya getiren bu sempozyumun başarısı, İzmir’in uluslararası bir organizasyon olan EXPO’da başarılı olabileceğinin en güzel göstergesidir” diyerek İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek verdi. İzmir Üniversitesi öğrencileri, tüm sempozyum katılımcılarına EXPO 2020 tişörtleri dağıttı.

YENİLİKLERİN KEŞFİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Dil ve İletişim Çalışmaları Enstitüsü Başkanı ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Beşe’nin açılış konuşmalarının ardından söz alan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kayhan Erciyeş, “Dünya artık sınırların ortadan kalktığı bir coğrafya. Bu coğrafya içinde sanat, edebiyat, tarih, ekonomi, eğitim ve elbette dil, birbirinden ayrı düşünülemiyor, birbirini etkileyerek ve dönüştürerek gelişiyor, tüm dünyayı şekillendiriyor. Toplumsal olayların ülkelerden ülkelere sıçradığı, ekonomik krizlerin farklı ülke stratejilerini etkilediği, özellikle sağlık alanında yapılan çalışmaların tüm dünyada yankı bulduğu günümüzde dil ve iletişim alanında yeniliklerin keşfi hayati önem taşıyor” dedi.

YEŞİL TEKNOLOJİ KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ

Japonya, Hindistan, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Fransa, Rusya, İtalya, Hollanda, Mısır ve Polonya gibi 46 ülkeden yaklaşık 200 akademisyenin katıldığı sempozyum, Prof. Ezendu Ariwa’nın “Yüksek Öğretimde Yeşil Teknoloji ve E-Öğrenme Sürdürülebilirliği” başlıklı konuşması ile başladı. Sunumuna İzmir’in EXPO 2020 adaylığını hatırlatarak başlayan Ariwa, “Dünyanın dört bir yanından akademisyenleri ikinci kez İzmir’de bir araya getiren bu sempozyumun başarısı, İzmir’in uluslararası bir organizasyon olan EXPO’da başarılı olabileceğinin en güzel göstergesidir” dedi.

Ariwa, sunumunda, internet kullanımından sosyal ağlara ve üniversiteler arası işbirliklerinden uzaktan eğitime kadar pek çok çalışmanın yeşil teknoloji kullanımı ile ortaya konmasının önemine dikkat çekti.

SEMPOZYUMDA SERGİLER VE KISA FİLM GÖSTERİMİ VAR

Uluslararası bir forum sağlayarak, dil, iletişim bilimleri, tarih, ekonomi, edebiyat, sosyoloji, eğitim, bilişim ve internet, sanat ve ilgili tüm alt alanlar arasında karmaşık bağlantılar üzerine tartışmaları teşvik etmeyi amaçlayan 2’nci Dil ve İletişim Sempozyumu, paralel oturumlarda düzenlenen panel ve çalıştayların yanı sıra 46 katılımcının eserlerinden oluşan sergi ve kısa film gösterimi, gala yemeği, halk dansları ve müzik etkinliklerine ek olarak kültür gezileri ile yoğun bir programa sahip bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler