Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İzmir'de Gezilecek Yerler

    Çekirdeğe çiğdem, simite gevrek diyenlerin şehri İzmir, sımsıcak insanları ve güzelliklerle dolu yapısıyla, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken oldukça özel bir şehir. İzmir hem yaz turizmi için gelenleri, hem kültürel gezi yapmak isteyenleri hem de sadece sevdikleriyle keyifli anlar yaşamayı dileyenleri adeta kucaklıyor.

    İzmir'de Gezilecek Yerler

    İzmir hem yaz turizmi için gelenleri, hem kültürel gezi yapmak isteyenleri, hem de sadece sevdikleriyle keyifli anlar yaşamayı dileyenleri adeta kucaklıyor. Tarihi geçmişi de oldukça önemli olan şehrin önceki adı Smyrna. İzmir bu ismin aslında halk arasında kullanılan hali. Homeros Destanları'nda da adı geçen şehir adını Kıbrıs Kralı Kinyras'ın kızı Smyra'dan alıyor.

    İzmir'de gezilecek yerler nelerdir?

    İzmir Saat Kulesi

    izmir-saat-kulesi

    İzmir'in sembolü aslında meşhur İzmir Saat Kulesi. Konak Meydanı'nda bulunan bu kule, 1901 yılında Fransız bir mimara yaptırılmış. 1901 yılında yapımı tamamlanmış olan kulenin yüksekliği 25 metre. Kuledeki saat, yapıldığı günden beri yalnızca bir kez durmuş.

    İzmir'de 1974 yılında yaşanan depremin ardından tam olarak depremin olduğu vakitte saat durmuş ve hatta kulede ciddi tahribat meydana gelmiş.

    İzmir Tarihi Asansör Binası

    Asansör-İzmir-2 1907 yılında tarihi asansör binası iki cadde arasındaki yüksek kat farkını hızlı çıkabilmek için inşa edilmiş. Bugün de ziyaretçilerin ücretsiz olarak çıkabildiği bu tarihi asansör binası, size şahane bir İzmir manzarası sunacak. Asansör, 1907 tarihinde Nesim Levi tarafından yaptırılmış.

    Efes Antik Kenti

    efes-antik-kenti-unesco-kultur-mirasi-kalici-listesine-giriyor Efes Antik Kenti, sadece Türkiye için değil tüm dünya için oldukça önemli bir yer. Selçuk ilçesinde bulunan kent, önceleri Yunan antik kentiyken, sonraki zamanlarda Roma antik kenti haline gelmiş.

    Kent 2015 yılında dünya mirası olarak tescil edildi. Tiyatrosu, kilisesi ve kütüphanesiyle antik çağlardan kalma çok değerli eserleri barındıran bu antik kent, 8 km'lik bir alana yayılıyor.

    Agora

    agora

    İzmir'in Namazgah semtinde bulunan Agora, tarihi ve eşsiz kalıntılarıyla M.Ö 4. yüzyıldan günümüze kadar gelen önemli bir yer. O dönemlerde devlet agorası olarak kullanılan Agora, milattan sonra 178 yılında yaşanan depremle büyük hasarlar aldı ve Roma imparatoru tarafından yeniden inşa ettirildi.

    Agora, Osmanlı döneminde ise mezarlık ve namazgah olarak kullanılıyordu.

    Efes Meryem Ana Kilisesi

    29_big

    Yine Efes Antik Kenti'nin yakınlarında, Selçuk'ta bulunan Efes Meryem Ana Kilisesi, özellikle Hristiyan çevreleri tarafından çok kutsal olduğu kabul edilen bir kilise. Meryem Ana'nın orada hayata gözlerini yumduğu düşünülmesi sebebiyle bu kilise, Ortodokslar tarafından da düzenli olarak ziyaret ediliyor.

    İlk Kurşun Anıtı

    1450447171_ilk_kursun_aniti

    Konak Meydanı'nda bulunan İlk Kurşun Anıtı, İzmir işgali sırasında öldürülen gazeteci Hasan Tahsin adına dikilmiş bir anıt. Bu anıt da yakın tarihimizle ilgili önemli bir anı temsil ediyor. Heykel 1974 yılında dikilmiş ve Türk direnişinin de önemli sembollerinden biri olmuş.

    Yedi Uyuyanlar Mağarası

    800px-SiebenschläferKirche

    Efes Antik Kenti'nde bulunan Yedi Uyuyanlar Mağarası, rivayete göre Roma İmparatoru'nun zulmünden kaçan yedi Hristiyan gencin saklandığı ve binlerce yıllı uykuya daldığı mağara. Bu tarihi efsane sebebiyle Yedi Uyuyanlar Mağarası da oldukça büyük, tarihi ve dini öneme sahip. Mağaranın hikayesi, "Yedi Uyurlar"ın yanı sıra Ashâb-ı Kehf olarak da biliniyor.

    İzmir'de ne yapılır?

    kordon

    İzmir'de, tarihi konak iskelesini görebilir ve etrafındaki kafelerde hoşça vakit geçirebilirsiniz. Tam anlamıyla bir Ege siluetini görebileceğiniz Dario Moreno sokağında, Ege ruhunu bir kez daha yaşayabilirsiniz. İzmir'e gelip de Kordon Boyu'ndaki çimlere şöyle bir uzanmamak olmaz. Ancak o zaman İzmir'de olduğunuzu anlayabilirsiniz çünkü.

    İzmir'de nerede kalınır?

    İzmir'de bütçenize ve tercih ettiğiniz hizmete göre pek çok otel bulabilirsiniz. Ancak otel seçerken şehir merkezine yakınlığına dikkat etmenizde fayda var. Bunun yanı sıra İzmir'in beldelerindeki otellerde konaklayarak denizin, kumun ve güneşin de tadını çıkarabilirsiniz.

    Ancak unutmayın, orada konaklamanız durumunda İzmir'in merkezine gidip gelmeniz gün içerisinde biraz yorucu olabilir.

    Kilim Otel

    10069798_670x476

    3 yıldızlı bir otel olan Kilim, misafirlerine oldukça konforlu ve kaliteli hizmet sunuyor. Şehrin tam merkezinde olan bu otel, gitmek istediğiniz pek çok noktaya da oldukça yakın mesafede.

    İbis İzmir Alsancak

    Ibis-Izmir-Alsancak-Genel-5113 Standart İbis otelleri kalitesini yakalayabileceğiniz İbis İzmir Alsancak oteli de şehrin merkezinde, oldukça güzel bir konumda. Bu otelde kaldığınız takdirde kolayca dilediğiniz her yere ulaşabilirsiniz. Otel, İzmir otogarına 7 km ve havalimanına 31 km uzaklıkta.

    Shantihome

    68501104

    Eğer uygun fiyatlı bir konaklama arıyorsanız size Shantihome'u tavsiye edebiliriz. Üstün bir konfor vaat etmese de oldukça sevimli bir otel olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik uygun fiyatları da cabası. Shantihome Alsancak Mahallesi'nde bulunuyor. Bu nedenle konumu oldukça cazip. Adnan Menderes Havalimanı'na ise 19,7 km mesafede.

    İzmir'e nasıl gidilir?

    İzmir'e gidebilmek için pek çok ulaşım alternatifi var. Bunlardan en sık kullanılanı uçak. Hava yoluyla İzmir'e oldukça kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bunun için Adnan Menderes Havalimanı'nı kullanmalısınız.

    Havalimanı şehir merkezine 21 km uzaklıkta. Bunun haricinde tren ve otobüsle de İzmir'e kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak biraz daha fazla zaman alacaktır. İzmir, İstanbul'a 566 km, Ankara'ya 585 km, Bursa'ya 330 km, Adana'da 894 km, Kocaeli'ne 473 km, Kayseri'ye 844 km, Gaziantep'e 1110 km, Samsun'a 1006 km, Manisa'ya 39 km ve Muğla'ya 213 km mesafede.

    İzmir'e ne zaman gidilir?

    İzmir tabii ki bir yaz şehri. Ancak, özellikle İzmir'de yaşayanlar İzmir'in her mevsim güzel olduğunu söylerler. Kışların da çok soğuk geçmediği İzmir, yılın her ayı ziyaret edilebilme potansiyeline sahip.

    İzmir'de nereden alışveriş yapılır?

    kemeralti1

    İzmir'in tarihi çarşılarını ve hediyelik eşyacılarını görmek ve buralardan alışveriş yapmak isterseniz, Tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı ve Kızlarağası Hanı sizin için ideal iki nokta. Tarihi dokularıyla oldukça ilgi çekici olan bu iki yer, aynı zamanda aradığınız pek çok şeyi de bulabileceğiniz bir özellik taşıyor.

    İzmir'de ne yenir?

    lokma1

    İzmir'e gelip de midye dolma yememek olmaz. Seyyar satıcıların başına geçip midyeleri sıra sıra yemeye başladığınızda gerçekten İzmir'de olduğunuzu hissedeceksiniz. Ayrıca kumru da İzmir'e gelenlerin yemeden dönmemesi gereken bir yiyecek.

    Bunların üstüne İzmir lokması da şahane gidecektir. Aman İzmir'e gelip de boyozun tadına bakmadan ayrılmayın. Gün sonunda İzmir'deki balıkçılardan herhangi birinde keyifli bir akşam da geçirebilirsiniz.

    Kumrucu Şevki

    Screenshot_24 İzmir'in meşhur kumrusunu yemek için önerebileceğimiz popüler mekanlardan bir tanesi de kesinlikle Kumrucu Şevki. Oldukça lezzetli olan kumruları, Kumrucu Şevki'de mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kumrucu Şevki'nin birden fazla şubesi bulunuyor, ancak özellikle Cengiz Topel caddesindeki önerilebilir.

    Söğüşçü Hüseyin Usta

    10532_afcd6a8ade_medium

    İzmir'e gittiğinizde mutlaka şehrin meşhur söğüşünü de yemenizi öneririz. Bunun için en iyi mekanlardan bir tanesi kesinlikle Söğüşçü Hüseyin Usta. İzmir'in en iyilerinden olduğunu söylemek mümkün. Mekan, Alsancak'taki 1444. sokakta bulunuyor.

    Köfteci Mehmet

    Screenshot_25 Ünü Türkiye'ye yayılmış olan İzmir köftesini yemeniz için, Köfteci Mehmet'e gitmenizi öneririz. Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan bu mekan, bu eşsiz lezzeti denemeniz için en ideal yerlerden.

    İzmir'de hava durumu

    Akdeniz iklim tipinin görüldüğü İzmir'de, yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı. Yıllık ortalama sıcaklık 17,9 derece. En sıcak aylar olan temmuz ve ağustos'ta ortalama sıcaklık 28 dereceyken, en soğuk aylar olan ocak ve şubatta ortalama sıcaklık 9 derece.

    En Çok Aranan Haberler