YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir'de "Suriyeli Sığınmacı Istemiyoruz" Eylemi

İZMİR (AA) - Bornova ilçesindeki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi çalışanları, Suriyeli sığınmacıların ucuz iş gücü olarak çalıştırılmasını protesto etti.

İZMİR - Bornova ilçesindeki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi çalışanları, Suriyeli sığınmacıların ucuz iş gücü olarak çalıştırılmasını protesto etti. Sitede toplanan yaklaşık 200 işçi, "Patronlar ucuz işgücünü sever", "Kölece çalışmaya, kölece yaşama hayır", "Kundura işçisi köle değildir" yazılı dövizler taşıdı. Tepkili grup, "Suriyeli işçi istemiyoruz" sloganları attı. Burada Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşunda da bulunan grup, Ayakkabıcılar Odası hizmet binasının önüne yürüdü. Site işçilerine destek veren KESK İzmir Şubeler Platformu dönem sözcüsü Bülent Çuhadar, yaptığı basın açıklamasında patronlar için çalıştırdığı kişinin kim olduğunun önemli olmadığını, onlar için önemli olanın işçinin ucuza çalışması olduğunu iddia etti. Sorunun Suriyelilerden değil, patronların tutumundan kaynaklandığını belirten Çuhadar, "Eğer siz Suriyelilerden daha az paraya çalışmaya razı olursanız sorun değil, onlar çıkar siz işe girersiniz. Burada tepkinizi doğru yöne aktarmalısınız" dedi. Sitede çalışan işçilerden Etem Danaalan da dertlerinin Suriyelilerle olmadığını, sorunun bu kişilerin ucuza çalışması olduğunu dile getirdi. İşçilerden Zafer Aktürk ise ucuz işçiliğin, işçiler arasında birbirlerine bakışını bile değiştirdiğini, ucuz çalışanlar yüzünden birbirlerine yolda selam veremez olduklarını ileri sürdü. İzmir Ayakkabıcı İmalatçıları Satıcıları ve Tamircileri Odası Başkanı Yalçın Ata da işçilerin "Başkan dışarı’, "Biz Suriyeli istemiyoruz" sloganları atması önüne aşağıya inerek konuşma yaptı. Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde Suriyeli işçi sorunu olduğunu kabul ettiğini belirten Ata, Suriyeli sığınmacı konusunun kendilerinin çözebileceği bir durum olmadığını söyledi. Daha sonra işçiler arasından seçilen 15 kişilik heyet, oda başkanı Yalçın Ata’nın makamına çıkarak sorunlarını dile getirdi. Eylem sonrası işçiler olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler