YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmir’e Göçle Yerleşen 600 Aile Için 'Şehre Uyum' Projesi Başlatıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın öncülüğünde, İzmir’e göçle gelen 600 aileye yönelik olarak...

İzmir’e Göçle Yerleşen 600 Aile Için 'Şehre Uyum' Projesi Başlatıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın öncülüğünde, İzmir’e göçle gelen 600 aileye yönelik olarak "Şehre Uyum" projesi başlatıldı. Toplumsal Sorumluluk ve Eğitim Platformu (TOSEP) çalışmaları kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında, Swiss Otel İzmir'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya başkanlık eden Milletvekili Hotar, “Göçle Gelen Ailelerde Kentlileşme Sürecine Katkı” konulu projeyi tanıttı. Projenin ortakları arasında yer alan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Koordinatörü Prof. Dr. Nursel Toygar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de toplantıda hazır bulundu.

Projenin ilk etapta, 10 okulda öğrenim gören öğrencilerin göçle şehre yerleşen 600 ailesini kapsayacağını aktaran Hotar, gönüllülük esaslı çalışmalarda ailelere, 6 ay süreyle meslek edindirme gibi çeşitli kurs ve eğitimler verileceğini aktardı. Bunların başında öfke kontrolü, hijyen, kadın hakları, şiddet, çocuk, hasta ve yaşlı bakımı, ev ekonomisi, yaşayan İzmir, kent kültürü ve sosyal sorumluluk bilinci, toplumsal iletişim, aile, çocuk ve okul birlikteliği, kimlik, farkındalık, aidiyet, dayanışma, sorumluluk, komşuluk ve başarılı bir genç olmak gibi konuların yer aldığını kaydetti. Ailelerin göçten sonra yaşadığı mağduriyetleri en aza indirmek istediklerini belirten Nükhet Hotar, “Bizler birçok zaman çok güzel konularda uygulamalar çıkarabiliyoruz ama takip etmezsek, istenen etkiyi sağlayamayız. Bu sebeple bu projede, belli dönemlerde geri dönüşüm alarak değişikliklere gidebiliriz. Proje çok önemli, çünkü görüyoruz, trafikte bile insanlar çıldırmış gibi birbirini öldürebiliyor. Bunun için öfke kontrolü gibi birçok konuyu ele almamız gerekiyor.“ dedi.

İnsanların yaşadıkları yerlerden büyük umutlarla göç ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Nurselen Toygar ise birçok zaman bu umutların hayal kırıklığıyla son bulduğunu aktardı. Doğu kültüründe erkeklerin işsiz kalmasıyla birlikte kadınların çalışmaya başladığını, çocukların ise arada büyüdüğü için madde bağımlısı olduğunu belirten Toygar, işsiz kalan erkeğin hegemonyasını sürdürebilmek için kadına ve çocuklarına şiddet uyguladığını anlattı. Bu durumun da aile parçalanmalarını ve şiddet içerikli sonuçları oluşturduğunu, ayrıca çocuklar için de çok büyük yıkımlara sebep olduğunu kaydetti.

Projenin örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Erdem de 6 aylık periyotlar sonunda ciddi bir aşamaya geleceğini ve ülke geneline yayılabileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler