YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İznik’te şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Bursa’nın İznik ilçesinde 25 sivil toplum örgütünün üyeleri, şehitleri anma töreni düzenledi. Bitlis ve Hakkari...

İznik’te şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Bursa’nın İznik ilçesinde 25 sivil toplum örgütünün üyeleri, şehitleri anma töreni düzenledi. Bitlis ve Hakkari Çukurca’da meydana gelen saldırılarda şehit düşen asker ve polisler için ilçe merkezinde kılanan namaza katılan binlerce kişi gözyaşı döktü.
Eski Hükümet Konağı Meydanı'nda Türk bayrağına sarılı 30 temsili naaşı omuzlara alan vatandaşlar tekbirler eşliğinde ilçe şehitliğine giderek Mevlid-i Şerif okudu. Teröre lanet sloganlarının atıldığı tören alanında kaymakam Nurettin Kakillioğlu, belediye başkan yardımcısı Kenan Zengin, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gök, Emniyet Müdürü Muzaffer Baş, İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı ve sivil toplum örgütleri hazır bulundu. Binlerce İznikli vatandaşın doldurduğu meydanda okunan bildiride şu ifadelere yer verildi: "Huzur, kardeşlik ve güvenliğimizi tehdit edenler bilmelidirler ki, bu asil milletin sahip olduğu kardeşlik ruhu ve iradesi, onların emellerini kesinlikle boşa çıkaracaktır. İznik’ten bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Güvenlik güçlerine kurşun sıkanlara, teröriste kardeşim diyenlere, dost kılığındaki düşmanlara, Türk milleti ve onun evlatlarını arkadan vurmaya çalışan işbirlikçilere, insanlıktan nasibini almamış PKK terör örgütüne silah ve mermi temin edenlere ve bütün terör destekçilerine, şakşakçılarına lanet olsun. Dost ve düşman bilsinler ki, dökülen kanlar asla yerde kalmayacaktır. Kahraman ordumuz ve onun arkasında dimdik duran milletimiz, dökülen her damla kanın bedelini ödetecektir."
İlçe Müftüsü Bardakçı’da şunları kaydetti: "Müslüman Türk askeri veya polisi Allah’a inanmış bir insan, güvenlik içerisinde yaşayalım diye sınırlarda, sokaklarda, okullarda, tarlada, bağda bahçede çalışalım, camide rahat namaz kılalım diyerek huzur içinde yaşamamız için zemin hazırlayan Allah’a inanan peygamberimizi anan Mehmetçik ve polisimiz bizim için şehit oldular. Onları, bu birkaç gün değil her gün unutmamalıyız. Terörü ortadan kaldırmak için, asker olan, polis olan, öğretmen olan, öğrenci olan, ev hanımı olan her kes şuurlu olmalıdır."
Bardakçı ardından 30 şahidin makam tabutu önünde binlerce İznikli ile birlikte saf tutarak gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Gençlerin omuzlarına aldıkları Türk bayrağına sarılı tabutlar, tekbirler eşliğinde ilçe şehir mezarlığındaki şehitliğe kortej eşliğinde götürüldü.Çoğu vatandaşın gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. İznik Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun güvenlik önlemi aldığı tören alanında Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı takviye ekipler de görev aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler