Jandarma Genel Komutanlığı'na, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilen görevlere paralel olarak "Uyuşturucu Denetimi, Emniyet Kemeri, Araç İçi Koruma Sistemleri, Lastik Denetimi, Ağır Taşıt Denetimleri, Trafik Işık ve İşaret İhlali Denetimi, Cep Telefonu Kullanımı Denetimi" görevi verilecek.
Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarında her yıl çok sayıda insan hayatını kaybediyor; binlerce insan ise yaralanıyor veya sakat kalıyor. Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi; altyapı hizmetleri, acil müdahale ve ilkyardım, kaza sonrası kurtarma hizmetleri, eğitim, ilgili mevzuat düzenlemeleri ve denetim hizmetlerinin yerine getirilmesi ile mümkün. Bu nedenle trafiğin daha güvenli hale gelebilmesi için, trafik güvenliği ile ilgili hizmetlerin sürekli, düzenli, zamanında, işbirliği ve uyum içerisinde verilebilmesi gerekiyor.
Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu, ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda oy birliğiyle çeşitli kararlar alındı.
Eylem Planı kapsamında; iş dünyası, medya ve sivil toplum kuruluşları vb. katılımıyla 'Trafik Güvenliği Platformu' oluşturulması kararlaştırıldı. Bu platform aracılığıyla ülke genelinde trafik güvenliği alanında farkındalık oluşturmaya yönelik faaliyetler yürütülecek.
İllerde Eylem Planı kapsamında yürütülecek faaliyetlerin koordinasyonunun sağlanması, takip ve değerlendirmesinin yapılması için valilikler koordinesinde ilgili kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılımıyla "Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu" oluşturulacak.
2013-2014 yıllarının 'Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü Yılı' ilan edilmesi, kurulacak platformun da desteğiyle Afyonkarahisar ve Ankara illerinde pilot olarak yürütülen 'Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü Projesi'nin ülke geneline yaygınlaştırılması kararlaştırıldı.
Trafik eğitiminden denetimine kadar birçok alanda yapılacak iyileştirmelerin önünü açacağı değerlendirilen 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin hazırlanan taslağın yasalaşması için ilgili kurumlarca ortak çaba sarf edilmesi istendi.
Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilen görevlere paralel olarak 'Uyuşturucu Denetimi, Emniyet Kemeri, Araç İçi Koruma Sistemleri, Lastik Denetimi, Ağır Taşıt Denetimleri, Trafik Işık ve İşaret İhlali Denetimi, Cep Telefonu Kullanımı Denetimi' konularında Jandarma Genel Komutanlığı'na da görev verilecek.
Ekonomik ömrünü tamamlamış motorlu taşıtların hurdaya ayrılmasının teşvikine yönelik düzenleme yapılacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz