Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret eden, Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi Türkiye'de sadece üretim teknolojilerine değil, eğitim, iletişim ve ağ teknolojileri gibi alanlarda da yatırım yapmak istediklerini açıkladı.
AA muhabirinin, aldığı bilgiye göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Japon teknoloji devi Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi ve beraberindeki heyetini kabul etti.
Kabulde, Bakan Ergün, Bilgi ve İletişim Teknolojileri konusunda dünyada ve Türkiye'de büyük gelişmeler olduğunu, Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuyla Bilgi ve İletişim Teknolojilerine çok uygun konumda bulunduğunu kaydetti.
Türkiye'nin dünyada siyasi ve ekonomik alanda büyük ve hızlı gelişmeler yaşadığına işaret eden Ergün, doğal olarak her ülkenin kendisinin de teknolojiyi kullanmakla birlikte teknolojiyi üretmek, geliştirmek istediğini ifade etti.
Bakan Ergün, teknolojinin tek bir merkez ve ülkeyle kalmaması gerektiğini, bunun da mümkün olmadığını vurgulayarak, "Günümüz küresel koşullarında firmalar arası işbirliğinin doğal olarak gelişiyor ve her geçen gün artıyor. Teknolojiyi sadece tüketmekte, kullanmakta değil, üretmekte de işbirliği alanlarının oluşturulması gerekiyor" dedi.
Bu konulardaki eski düşüncelerin artık çöktüğünü ve itibarını yitirdiğini dile getiren Ergün, artık birlikte bir teknoloji nasıl geliştirilebilir, bunun yollarının aranması gerektiğini vurguladı.
Ergün, Fujitsu'nun da bu gelişmeleri iyi görmesi gerektiğine işaret ederek, şunları ifade etti:
"Bu noktada Türkiye'nin genç nüfusu önemli. Bilim ve iletişim teknolojilerine yatkın bir nüfusumuz var. Bu potansiyeli değerlendirin. Gerek Bakanlık olarak gerekse Hükümet olarak Fujitsu'nun Türkiye'de yapacağı her türlü yatırıma destek olmaya hazırız. Fatih Projesinin ihale şartnamesinin hazırlanıyor. Şartnamede kademeli olarak yerlilik oranı arttırılacak, Diğer birçok Ortadoğu ülkesinin projeyi gözlemleyecek.
Bu nedenle projenin başarısı ve uygulama modelinin bu ülkelerde de karşılık bulacak ve hatta uygulanacak. Fatih Projesi sürekliliği olan bir proje. Bu projenin yatay alanda diğer sektörleri de geliştirebilir. Fatih Projesiyle öğrencilerin eğitilerek bilgi ve iletişim teknolojilerine yatkın yeni bir nesil oluşabilir."
Fujitsu olarak, Türkiye'deki temsilcilere tam yetki vererek mutlaka Türkiye'de yatırım kararı almasını isteyen Ergün, "Yıllar önce Türkiye'de büyük bir grup, 500 milyon dolar civarındaki GSM operatör ihalesine girmedi. Şimdi bu operatörlerden birisinin piyasa değeri 50 milyar dolar. Fatih Projesi de böyle büyük bir potansiyele sahip bir proje. Fujitsu da hiç korkmadan bu işe girmelidir. Fırsatı kaçırmayın. Zaman geçirmeden Türkiye;deki temsilcilerinize yetki vererek, bir an önce yatırım kararı alın" dedi.
Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi ise Fujitsu olarak AB pazar payını yüzde 35'lerden daha yüksek bir seviyeye çıkarmak istediklerini dile getirerek, Fujitsu olarak "insan odaklı akıllı bir toplum" stratejik vizyonuna sahip bulunduklarını anlattı.
Hayashi, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde pazar paylarını arttırmak istediklerini dile getirerek, Fatih Projesi için Türk yetkililerine bir teklif sunduklarını belirtti.
Fujitsu tablet ürünlerinin diğer ürünlere göre su geçirmez özelliğiyle bir fark yarattığını ifade eden Hayashi, bu ürünü Alman Başbakanı Merkel'in gözünün önünde test ettiklerini söyledi.
Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi, "Fujitsu olarak sadece üretim teknolojilerine değil, eğitim, iletişim ve ağ teknolojileri gibi alanlarda da etkinliklerimiz var. Bu alandaki çalışmalarımızı Türkiye'ye getirmek istiyoruz" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz