TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şubesinin ÇÜ. Jeoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencileri için ülkemizin maden ihracatında ilk sıralarda bulunan Krom madenine teknik gezi düzenledi. Mersin Fındıkpınarı Koyunoğlu Krom madenine düzenlenen geziye JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, JMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇÜ. Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akyıldız, Araştırma Görevlisi Burcu Gören ve bölüm öğrencileri katıldı.
TATAR, ÜYELERİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Teknik geziyi organize eden JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar,” Biz Jeoloji Mühendisleri Odası olarak mesleğimiz ve meslektaşlarımızın yasal, ekonomik, siyasal ve eğitim vb. konularda sahip çıkarak destek olduğumuz gibi, gelecekte de jeoloji mühendisi olacak öğrencilerimizin okulda teorik olarak aldıkları bilgileri pekiştirmek adına ders konularına göre yerinde uygulamalı eğitim görmeleri için maden yataklarına (krom, demir, kurşun-çinko, mermer, taş ocakları), barajlara, otoyol inşaatları, fabrikalara (çimento, demirçelik, atermit, döküm) teknik geziler düzenliyoruz. Bu gezilerimiz periyodik olarak devam etmektedir. Bu tür etkinliklerin olması üniversite – meslek odası ilişkilerini güçlendirdiği gibi öğrencilerimizin mesleki olarak gelişimine katkı sağladığını görmekteyiz. Krom madenine yaptığımız teknik gezi de bunun bir göstergesidir. Jeoloji Mühendisleri Odası üyelerine ve siz öğrencilerimize bu gün olduğu gibi gelecekte de katkı vermeye devam edecektir. Hepinize üstün başarılar diliyorum” dedi.
AKYILDIZ, ÖĞRENCİLERİN BİLGİLERİNİ PEKİŞTİRİYORUZ
JMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇÜ. Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akyıldız,”Jeoloji Mühendisliğinin temeli doğayı tanımak ve bunları yorumlamaktır. Bu nedenle Jeoloji Mühendisliği eğitimi genelde arazide uygulamaya dayanmaktadır. Bunu içinde Öğrencilerimizin bölgede yüzeyleyen kayaçları, cevher minerallerini tanıması, jeolojik sorunların tanınması ve çözüm üretilmesi ve Jeoloji Mühendisliğinin çalışma sahalarında neler yaptığını görmesi çok önemlidir. Bizler bu amaçla öğrenim süresi boyunca sık sık arazi gezileri ve kamp stajları ile bu olayları pekiştirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü olarak, bölümümüz 3. Sınıf öğrencilerine vermiş olduğum, maden yatakları dersi kapsamında ülkemizin maden ihracatının ilk sıralarında bulunan krom cevherleşmesinin arazide nerede ve nasıl bulunabileceğini, nasıl çıkarıldığını ve bu çıkarılan kromun nasıl zenginleştirme işlemine tabi tutulduğunu uygulamalı olarak göstermek için Mersin-Fındıkpınarı Koyunoğlu krom işletmeleri’ ne jeoloji mühendisleri odasının da katkılarıyla bir teknik gezi düzenledik”
TOKU, ÖĞRENCİLER BİLGİYE AÇ
Öğrencilere tesislerini açarak, bilime, eğitime ve öğretime katkı sağladıklarını belirten Koyunoğlu Madencilik Fındıkpınarı Tesis Müdürü Aykut Toku,” Maden tesisimizi öğrencilerimize açmamızın amacı okullarda hocalarımızın öğrettiği teorik bilgilerin pratikte nasıl uygulanacağını görmeleri, zihinlerine daha iyi yerleştirmeleridir. Bir işin öğrenilmesi teorik bilgiyle beraber pratik bilgiyi de gerektiriyor. Sonuçta bizlerde öğrencilikten geldik. Öğrencilerin bilgiye aç olduklarını biliyoruz. Bu gençler mesleğimizin geleceği olduğu gibi ülkemizin de geleceğidir. Bu geleceği daha iyi kullanma ve planlamaları, çevre ve doğaya saygılı olmaları için elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. 2008 Yılında faaliyete başlayan zenginleştirme tesisimiz de yüksek kalite konsantre krom(%46-%48) elde ediyoruz. Yüksek mühendislik ve teknolojiyi kullanarak verimlilik ve ürün kalite yönetimine önem vererek çalışıyoruz. Yıllık 30.000 ton kapasite ile çalışıyoruz. Krom madenimiz de 30 yıl rezerv tahmin etmekteyiz” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz