YEMEK

Kabağın Faydaları Nelerdir?

Kabak sağlıklı oluşu ve lezzetli geniş çevreler tarafından bilinen yeşil renkli bir sebzedir. Kabak Türk ve dünya mutfağında da çeşitli pişirme tekniği ile geniş yer bulmuştur. Faydalarının çok fazla olduğu kabağı düzenli olarak ve yeteri miktarda tüketmek insan vücudu ve insan sağlığı için oldukça önemli olmaktadır.

Kabağın Faydaları Nelerdir?

Kabağın Sağlığa Etkileri

  1. Kalp

    Heart monitorKabak içeriğinde az miktarda yağ bulundurmaktadır. Bu özelliğiyle kabağın tam bir kalp dostu olduğu söylenebilmektedir. Benzer şekilde kalp dostu olması yönüyle yeterli miktarda kabak tüketildiğinde kalp krizi ve diğer kalp rahatsızlıkları risklerini en aza indirmede büyük bir yardımcı rol oynamaktadır. Kalp rahatsızlıklarının olumsuz etkilerini en aza indirmek konusunda da kabağın büyük bir etkisi bulunur. Kalbi ile ilgili endişesi bulunanların beslenmelerine dikkat etmeleri ve düzenli olarak kabak tüketmeleri gerekmektedir. Ancak kabak tüketirken de kabağı sağlıksız bir pişirme yöntemiyle sağlıksız bir hale getirmemek gerekir.

  1. Zayıflama

    Kabak içeriğinde az miktarda yağ bulundurması sebebiyle kalorisi de düşük olan bir yiyecektir. Bu sebeple özellikle zayıflamak isteyen insanların kabak tüketmesi oldukça anlamlı olacaktır. Zayıflama konusunda birincil gerçek beslenmedir. Beslenmede gıda tercihi yaparken özellikle kabak gibi kalorisi düşük ama lezzeti yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Kabak tam bir kilo verme dostudur ve bu işlemin kolayca yapılabilmesi için büyük bir etkiye sahiptir.

  2. Kemik Sağlığı

    skeleton-family-1800x2880 Kabağın içeriğinde bulunan magnezyum ve mineraller kemik sağlığı için yükse miktarda önem taşır. Hem kemik gelişimi konusunda kabağın büyük faydaları vardır hem de gelişen kemiklerin zarar görmesini ve ileride birtakım olumsuzluklarla karşılaşılmasını önlemede büyük öneme sahiptir. Kabak eklemle ilgili problemleri ve rahatsızlıkları olan kişilerin de bolca tüketebileceği bir gıdadır. Eklem rahatsızlıklarında da kabak oldukça etkili ve iyileştirici rol oynamaktadır. Kemik ve eklem rahatsızlıklarına yakalanma riskini de kabak tüketerek en aza indirebilirsiniz.

  3. Göz Sağlığı

    Beautiful young female patient is having a medical attendance at the optometrist. Kabak, beta karoten ve luteini yüksek miktarda içermesi sebebiyle göz sağlığı ve gözün korunması konusunda oldukça etkilidir. Düzenli olarak kabak tüketilmesiyle gözde meydana gelen hasarları, rahatsızlıkları ve görme kusurlarını engellemek veya en aza indirmek mümkün olacaktır. Bu sebeple gözlere oldukça fazla faydası bulunan kabağı sıklıkla tüketmek büyük önem taşımaktadır. Üstelik kabak ileriki yaşlarda yaşlanma sebebiyle meydana gelebilecek katarakt gibi görme kusurlarının önüne geçilmesinde de etkili olmaktadır.

  4. Prostat

    Andropoz Prostat ağırlıklı olarak erkeklerde yaşa bağlı ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Kabağın prostat hastalıklarına iyi geldiği bilinmekte ve uzmanlar tarafından kabak gibi besinlerin tüketilmesi şiddetle tavsiye edilmektedir. Özellikle ileriki yaşlarda prostata yakalanma riskini en aza indirmek için düzenli olarak ve yeterli miktarda kabak tüketmek yüksek derecede etkili ve sağlıklı olacaktır.

  5. Bağışıklık Sistemi

    18209 Kabak C vitamini açısından oldukça zengin bir sebzedir. Kabak bu yönüyle yani C vitaminine sahip oluşuyla bağışıklık sistemini güçlendirmede etkin rol oynar. Bağışıklık sisteminde meydana gelen aksaklıklardan dolayı sıklıkla hastalıklarla karşılaşılabilmektedir. Kabak bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskini en aza indirecek veya ortadan kaldıracaktır. Dolayısıyla düzenli olarak kabak tüketmek kuvvetli ve dirençli bir bağışıklık sistemine sahip olma konusunda büyük bir olumlu özellik taşımaktadır. Özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminin eğer varsa olumsuz yanlarını hissedebiliriz. Bunun önüne kabak ile geçilebilir. Kabağın Diyetinizdeki Önemi

    kabak Kabağın kilo verme ve zayıflatma konusunda önemli bir etkisi olduğunu söylemiştik. Kabağı diyetlerinizde hafif olarak şekilde pişirerek tüketmeniz hem sağlıklı bir öğüne sahip olmanızı hem de zayıflamaya katkı sağlamanıza neden olacaktır. Fazla Kabak Yemenin Bir Zararı Var Mıdır?

    Öncelikle söylenmelidir ki kabak genel manada oldukça yararlı bir besindir. Fakat her gıdanın olduğu gibi kabağın da haddinden fazla tüketiminde birtakım sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple kabak tüketirken oldukça dikkatli olunmalıdır. Eğer ki ciddi bir rahatsızlığınız bulunuyorsa kabak tüketmeden önce doktorunuza danışmanız oldukça büyük bir öneme sahiptir. Her ne kadar kabak sağlıklı bir sebze olsa da eğer ki alerjik bir bünyede veya hassas bir bünyede tüketildiyse birtakım olumsuzluklar yaratabilir. Kabağın Besin Değerleri

    100 gr. kabakta; - Enerji (kcal) : 19

    • Karbonhidrat (g) : 2.05
    • Protein (g) : 1.6
    • Yağ (g) : 0.4
    • Lif (g) : 1.1
    • Kolesterol (mg) : 0
    • Sodyum (mg) : 1
    • Potasyum (mg) : 200
    • Kalsiyum (mg) : 30
    • Vitamin A (mg) : 58
    • Vitamin C (mg) : 16
    • Demir (mg) : 1.5

En Çok Aranan Haberler