Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Genel Merkezi İşbirliği Protokolü kapsamında 18-22 Mart 2013 tarihleri arasında yapılan “Kadın Çiftçi Eğitimi” konulu seminere ait sertifika dağıtım töreni yapıldı.
Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde yapılan törene Vali Şerif Yılmaz, kaymakamlar, bakanlık temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve seminere katılan kadınların aileleri katıldı.
Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, "İki bakanlığımızın müşterek yaptığı bu çalışmanın Ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu yapılan pilot uygulamanın da ülkemizin her yerinde uygulanmasını canı gönülden istiyorum. Eğitimin yaşı yoktur. Beşikten mezara kadar eğitimin içindeyiz. Her şeyi bildiğimizi iddia etmemiz mümkün değil. Bilmediğimiz şeyler de vardır. Bunun içinde ehil arkadaşlardan istifade etmek gerektiğini belirtmek istiyorum. Kayseri olarak sanayi şehriyiz. Türkiye sanayi ve tarım ülkesidir. Tarımda maalesef istediğimiz düzeyde değiliz. Bugün dünya ölçeğinde rekabet edebilmemiz için gelişmiş ülkelerdeki iyi tarım uygulamalarını ülkemizde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bizde geçerli olan aile işlemeciliğidir. Tarımdan yeterli para kazanamıyoruz. O nedenle şehirlere göç edip, kamu kurum ve kuruluşlarında iş aramaya çalışıyoruz. Bunun mümkün olmadığını bilmemiz lazım. Elimizde var olan bu kaynağı en iyi şekilde kullanıp, ailemizin geçim kaynağını sağlamamız lazım. Bunun içinde aile işletmesinden tarım işletmelerine dönüşümü sağlamamız lazım” diye konuştu.
‘Kırsalda aile işletmesi düzeyinde yükü kadınlarımız çekiyor’ diyen Yılmaz, “Kadın hakları ile ilgili pozitif ayrımcılık getiren yeni düzenlemeler yapıldı. Sizlerin bu gücünüz, ülkemizin geleceği adına da büyük katkı sağlayacaktır. Tarım müdürlüğümüzün köylere kadar yaptığı eğitim çalışmaları var. Bunlardan istifade etmeniz lazım. Kırsal kesimde yaşayanlar, hayatını idame ettirebilecek gelir seviyesini elde ettikleri zaman şehirlere göç de önlenebilir. Bu nedenle tarımda üretim teknik ve çeşitleri ile meyvecilik ve seracılığı destekleme adına, İl genel meclisinde geçen yıllara nazaran üç katı oranında ödenek ayırdık. Bu vesileyle hepinize bol kazançlar ve bol ürünler diliyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 105 kadın çiftçiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından ortaklaşa imzalanan ‘Katılımcı Belgesi’ verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz