YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın Girişimcilere Destek Programı Samsun’dan Başlayacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Ankara Temsilcisi Engin Göksu, Türkiye’de kadın girişimcilere yönelik proje geliştirme,...

Kadın Girişimcilere Destek Programı Samsun’dan Başlayacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Ankara Temsilcisi Engin Göksu, Türkiye’de kadın girişimcilere yönelik proje geliştirme, eğitim, seminer ve danışmanlık hizmetleri gibi konularda bir program hazırladıklarını ve bunu ilk Samsun’dan başlatacaklarını açıkladı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Ankara Temsilcisi Engin Göksu, Ulusal Program Müdürü Serpil Çetinçift ve Proje Uzmanı Efe Uyar, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret etti. Samsun Mobilya İmalat ve İhracatçıları Dernek Başkanı Ali Akman ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Ankara Temsilcisi Engin Göksü, yürüttükleri faaliyetler hakkında Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz’ü bilgilendirdi.

Samsun’a hizmet vermek için geldiklerini ifade eden Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Ankara Temsilcisi Engin Göksu, “Bu ilk oldu. Kurulan ilişkinin devamını getirmek için bizler de çalışırız. Diğer çalışmalarımızla birlikte kadın girişimcilere yönelik bir program hazırlıyoruz. Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımızla ve Samsun Kadın Girişimciler Dernekleriyle de görüşmeler yaptık. Programı, onlarla birlikte yapmak istiyoruz. Bu programa Türkiye’de ilk Samsun’dan başlayacağız. Eylül ayında başlamak hedefiyle bir faaliyet planı çıkartıyoruz. Amacımız kadınlara, Mobilya İmalat ve İhracatçıları Derneği’nde olduğu gibi özel eğitimler, danışmanlık hizmeti vermek, koçluk hizmetleriyle desteklemek. Bunun yanında kadın girişimciler ile finansmana erişimleri konusunda banka arasındaki ilişkilere de dokunmak istiyoruz. Programın planı ortaya çıktığında bunu sizle elbette daha ayrıntılı şekilde paylaşacağız." dedi.

Projenin kendileri için oldukça önemli bir program olduğunu vurgulayan Göksu, şunları ekledi: Kadın girişimcilerde oldukça iyi potansiyel görüyoruz. Samsun’da uygulayacağımız projeyi Türkiye geneline yaymak için de çalışmalar yapıyoruz. Bu program Türkiye’de de bir örnek teşkil edecek. Onun için Samsun bizim için çok önemli. Buna emin olun ki; işbirliği konusunu mutlaka devam ettireceğiz. Biz, Samsun’a hizmet vermek için geldik. Bölgenin ticaretinin artması bizim için de önemli. Profilimize uygun proje olursa da mutlaka ilgileniriz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ise önceliklerinin yurt dışına açılarak, ihracatı artırmak ve lojistik gibi tamamlayıcı hizmet sektörlerini faaliyete geçirmek olduğunun altını çizdi. Durmuşoğlu, şunları söyledi: “Oda olarak ihracat mastır planını bitirdik. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz kümelenme ve URGE projelerimiz çerçevesinde sektörel analizler hazırladık. Medikal sektörel analizini tamamladık. Mobilya ve gıda sektörel analizlerinde sona geldik. Bundan sonra da sektörel analizler devam edecek. Bu analizler, sektörlerin güçlü ve zayıf yönlerini, önümüzdeki döneme ilişkin sektörün stratejileri neler olabiliri, yurt dışına nasıl açılabilir, hangi hedef pazarlara açılabilir gibi konuları kapsıyor. Bu konuları yürüttüğümüz analizlerde net bir şekilde görebiliyoruz ve kendimize göre de firmalarımızla birlikte bir planlama yapıyoruz. Öte yandan lojistik köy gibi daha makro projelerimiz var. Sektörel genel stratejik yol planlama haritamızı ve alt haritalarımızı sizlerle paylaşarak, yeni program kapsamında neler yapılabileceği konusunda sizlerle fikir alışverişinde bulunabiliriz. Bu temasın daha da derinleşerek devam etmesi bizim açımızdan çok memnuniyet verici olur.”

Samsun TSO Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz da oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Her konuda gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirten Akyüz, "Sizinle başlattığımız teması daha organik hale getirmek adına bir arkadaşımızı görevlendirebiliriz. Bu arkadaşımız sizinle sürekli temas halinde olarak, adınıza gerekli tanıtım, duyuru gibi her konu hakkında firmaları bilgilendirebilir. Bu konuda size yardımcı oluruz. Samsun, birçok potansiyeli içinde barındıran Karadeniz kıyısının en büyük kenti. Mobilya sektörümüzde iyi de firmalarımız var. Mobilyacılarımızla yaptığınız eğitim programı örnek de teşkil edecek. İmalatın artması direkt olarak ihracatı etkilemekte. Yaptığımız sektörel çalışmalarımıza göre önümüzdeki dönemde 250-300 firmamız ihracat yapabilir konuma gelecek. Samsun’un öncelikli hedefi 1 milyar dolar ihracat yapmak. Kurumlar arasında güzel bir oluşum ve birliktelik oluşturduk. Kurumlar arası oluşan birlikteliklerin meyvelerini de almaya başladık. Bunun birçok örneği mevcut. Hazırladığımız mastır planında sektörlerimizin bilgiye, sermayeye ve kaynaklara ulaşımlarında bazı sıkıntılarının olduğunu tespit ettik. İnşallah sizlerin de danışmanlık katkılarınızla Samsunumuzu hedeflediğimiz noktaya taşıyacağız.” diye konuştu.

Samsun TSO Genel Sekreter Yardımcısı Okan Gümüş, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası heyetine Samsun’da ihracatın artırılmasın dönük yürüttükleri projeler hakkında ilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler