YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın yöneticiler Gediz Üniversitesi’nde buluştu

İlklere imza atan başarılı kadın yöneticiler, Gediz Üniversitesi’nde buluştu. İTB ve VOB Başkanı Işınsu Kestelli,...

Kadın yöneticiler Gediz Üniversitesi’nde buluştu

İlklere imza atan başarılı kadın yöneticiler, Gediz Üniversitesi’nde buluştu. İTB ve VOB Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye’nin dünya devleri arasına girmesi için şu an 80 bin olan kadın girişimci sayısını 1 milyona çıkarması gerektiğini söyledi. Gediz Üniversitesi, ilklere imza atan ve iz bırakan başarılı kadınları biraraya getirdi. Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman, ilk kadın borsa başkanı Işınsu Kestelli ve Yeni Asır Gazetesi’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin “İz Bırakanlar” söyleşisinde gençlere seslendi. Toplantının moderatörlüğünü, ünlü işadamı Erdoğan Tözge üstlendi. Lale Aytaman, ilk kadın vali olarak göreve başladığı 1991 yılında en büyük hedefinin, açtığı o zor kapıdan başka hanımların da geçmesini sağlamak olduğunu belirtti. Aytaman, “Görevim boyunca, valiliğin getirdiği sorumlulukların yanında tüm kadınların sorumluluğunu da taşıdım. Türkiye’nin ilk ve son kadın valisi olmamaya çalıştım. Aradan 20 yıl geçti, hâlâ sadece bir kadın valimiz var. Dilerim gelecekte daha çok kadın yöneticimiz olur.” dedi.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) ile Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası Başkanı Işınsu Kestelli de başarı öyküsünü anlattı. Kestelli, 51 üyesinden 49’unun erkek olduğu İTB’de nasıl dümene geçtiğini şöyle aktardı: “1891 yılında kurulan, ülkemizin ilk borsasında, üstelik de tarıma dayalı olduğu için erkek egemen bir kurumda başkanlığa gelmem kolay olmadı. Kendime duyduğum güven, hayata hep olumlu bakmam ve işimi hep severek yapmam beni buralara taşıdı. Geçen yıl gördüğüm kanser tedavisi sırasında bile hiç olumsuz düşüncelere kapılmadım, işimden kopmadım, yenilgiyi asla kabullenmedim ve kazandım. Kadınlarımız da hayata böyle bakarlarsa başarırlar. Benim Türkiye için hayalim, 1 milyon kadın girişimci sayısına ulaşmak. Şu an toplam 1,3 milyon girişimcimizin sadece 80 bini kadın. Eğer 1 milyon iş kadınımız olursa Türkiye bambaşka bir ülke haline gelir, dünya ekonomi devleri arasına girer. Bu da her şeyden önce kadınlarımıza bağlı.”

Şebnem Bursalı da kadınların gücünü, Işınsu Kestelli’nin kanserle mücadelesinde yakından gördüğünü ifade etti. Kestelli’nin, yaşam azmi ve sevgisiyle hayatına yön veren kahramanlar arasına girdiğini dile getiren Bursalı, şunları söyledi: “Kemoterapi tedavisinde birlikte kemopartiler düzenledik. Böyle talihsiz bir hastalıkla karşı karşıyayken gücünü hiç ama hiç kaybetmedi. O mücadeleyi ancak bir kadın verebilirdi. Işınsu Hanım’ın hem başkanlık öyküsü hem de kanserle savaşı, kadınlar için müthiş bir örnektir. Bu yüzden kendisi benim kahramanlarımdan. Eğer kadınlar, kadınlıklarının ardına gizlenmezse her şeyin üstesinden gelebilir. Yeni Asır Gazetesi’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni olarak benim için önemli olan, ilk olmaktan çok, tek ve son olmamak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler