YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadına Şiddet Konusunda 40 Bin Polise Eğitim Verildi

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, aile içi şiddetle daha etkin mücadele için 'Aile İçi Şiddet ile...

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, aile içi şiddetle daha etkin mücadele için 'Aile İçi Şiddet ile Mücadele Şube Müdürlüğü' kuruldu. 81 il emniyet müdürlüğüne bağlı polis merkezlerinde çalışan yaklaşık 40 bin polise; kadına karşı şiddet, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı konularında eğitim verildi.

Kadın hakları, Türkiye'de son yıllarda artan kadına yönelik şiddet olayları ile birlikte önem kazanmaya başladı. Asayiş Dairesi Başkanlığı bünyesinde, 16.09.2010 tarihli makam onayı ile Aile İçi Şiddet ile Mücadele Şube Müdürlüğü kuruldu. Bu şube müdürlüğü, aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla makro politikalar yürütülmesini hedefleyen ve bu çerçevede elde edilen bilgileri değerlendirmeyi hedefleyen bir birim.

İçişleri Bakanlığı ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında, 04.07.2006 tarih ve 2006/17 Sayılı Başbakanlık Genelgesi çerçevesinde, 26 Aralık 2006 tarihinde 'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Projesi Protokolü' imzalandı.

Şiddet mağduru kadınlar için ilk adım başvuru yerleri olan 81 il emniyet müdürlüğüne bağlı polis merkezlerinde çalışan yaklaşık 40 bin emniyet teşkilatı personeline yönelik 'kadına karşı şiddet, aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı, 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ve diğer ilgili kanunların uygulanması' konularında, farkındalık ve duyarlılığı artırmak amaçlı hizmet içi eğitim verildi.

Ayrıca, Avrupa Konseyi ile de bu konuda yakın işbirliği yapıldı. Bu çerçevede, Avrupa Komisyonu İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Proje Ofisi tarafından gerçekleştirilen işbirliği çalışması ile kadına karşı şiddet semineri düzenlendi.

'Aile İçi Şiddet Mağdurlarına ve Mağdur Çocuklara Yönelik Verilen Hizmetlerin Kurumsal Kapasitesinin Artırılması ve İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Protokol' ile aile içi şiddet mağdurlarına ve mağdur çocuklara yönelik verilen hizmetlerde kurumsal kapasitenin artırılması, işbirliğinin geliştirilmesi, uygulamada yaşanan sorunların giderilmesi ve bu hizmetlerin bütün mağdurlar açısından erişilebilir olması amaçlandı.

Düzenlenen eğitimlere katılan güvenlik personeline, özellikle 'kadın hakları, toplumsal cinsiyet, kadın kuruluşları ile polisin işbirliği, eğitim iletişimi, yetişkin eğitimi, öğretim yöntemleri' gibi konularda dersler veriliyor. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi çerçevesinde, polisin izleyeceği prosedürlere ilişkin eğitim materyalleri, görsel materyaller ve kılavuz belgeler hazırlandı.

Söz konusu materyaller, ilk başvuru merkezleri olan polis merkezlerinde görev yapan personele dağıtılarak, hassasiyetin artırılması hedeflendi. Böylece polisin, kadın hakları konusunda daha duyarlı ve hassas bir yaklaşım içerisinde güvenlik hizmetlerini yürütmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler