Konya Büyükşehir Belediyesi'nin sivil toplum kuruşları ile birlikte yürüttüğü "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" çalışmaları kapsamında düzenlenen ulusal afiş, fotoğraf ve kısa film yarışmasının ödülleri törenle sahiplerini buldu.
Mevlana Kültür Merkezi'ndeki törene AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya ve Cem Zorlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, sanatçılar, gazeteci-yazar ve çok sayıda davetli ile üniversite öğrencileri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "10 Aralık 2011 İnsan Hakları Günü'nde başlattığımız bu proje Allah'a şükür şu anda belli bir aşamaya geldi. O günden bugüne kadına şiddet konusu önemini azaltmadı, önemi artarak devam ediyor. 10 Aralık 2011 tarihinde bizimle birlikte yola çıkan sivil toplum kuruluşlarımıza, kadın derneklerimize ve tüm gönüllü kuruluşlara teşekkür ediyorum. Kadınlarımız adına, insanımız adına şükranlarımı sunuyorum. Hala çocuklara yönelik şiddet dönem dönem ve farklı bölgelerde farklı şekillerde devam ediyor. Aile içi şiddet bazı ailelerde devam ediyor. Esas konumuz olan kadına yönelik şiddet, çeşitli şekillerde devam ediyor. Hiç umulmayacak şekilde ve insan onurunu zedeleyecek tarzda olaylarla karşılaşıyoruz. Konya'da bu kampanyayı yürütmeye başladığımızda gündeme gelen otobüs durağında öldürülen bir kadın konusu vardı. Biz istiyoruz ki, kadınlarınız asla şiddet görmesin. Biz istiyoruz ki çocuklarımız aile içi şiddetin kurbanı olmasın" dedi.
AK Parti Konya milletvekilleri adına konuşan Mustafa Kabakcı ise, "Şiddet hayvana ait bir özelliktir. Ve şu anda insan kılığında bir sürü varlık hayvana ait bu özelliği uyguluyor. Esas olan hayvana ait şiddeti uygulayan, kime karşı uygularsa uygulasın ona karşı olmaktır. İster bu erkeğe karşı, ister çocuğa ve kadına karşı uygulansın. Kime karşı uygulanırsa uygulansın önemli olan hayvana ait bu özelliği uygulamaya kalkan varlıktır. Uygulayanın cinsiyeti bizi ilgilendirmiyor, tarzı bizi ilgilendiriyor" diye konuştu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlatılan ve 14 Eylül'de sona eren yarışmaya 3 dalda çeşitli şehirlerden toplam 952 eser katıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda 3 dalda dereceye girenlerin isimleri şöyle:
“Afiş dalında; 1. Sefa Pala (İzmir), 2. Ezgi Karaata (İstanbul), 3. Orkun Avcı (İzmir), Mansiyon Sefa Pala (İzmir). Fotoğraf dalında; 1. Mehmet Özdemir (Trabzon), 2. Bekir Topçu (Antalya), 3. Zehra Özhamurlar (Kayseri), Jüri Özel Ödülü Kenan Taşpınar (İstanbul). Kısa Film dalında; 1. Alper Akdeniz (İzmir), 2. Buse Yıldırım (Konya), 3. Sefa Çolak (İstanbul), Jüri Özel Ödülleri Miray Kuyumcu (İstanbul), Ufuk Engin Can (İstanbul).”
Afiş yarışmasında birincilik ödülü 4 bin, ikincilik ödülü 3 bin, üçüncülük ödülü 2 bin, mansiyon bin, sergilemeye değer 25 eser ise 100 TL olarak belirlenirken; fotoğraf yarışmasında birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin 500 TL verildi. Jüri özel ödülünün bin TL olduğu fotoğraf yarışmasında, sergilemeye değer 30 eserin sahiplerine ise 100 TL verildi. Kısa film yarışmasında ise ödüller; birincilik 6 bin, ikincilik 4 bin, üçüncülük 3 bin, jüri özel ödülü 2 bin TL olarak verildi. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmacılara ödüllerinin verilmesinden sonra jüri üyelerine de çeşitli hediyeler verildi. Ödül töreninin ardından dereceye giren yarışmacılar, jüri üyeleri ve protokol üyeleri hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sonrası davetliler, dereceye giren ve sergilemeye hak kazanan fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz