YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Paneli

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kadına Yönelik...

“kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Paneli

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele: Nedenler ve Çözümler” paneli Sağlık Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kezban Çelik’in Panel Başkanı, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yasemin Yüce Tar ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Tuba Talay’ın panelist olduğu etkinliğe Samsun Cumhuriyet Savcısı Gökhan Öztürk, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Atatürk ve şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlara yönelik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından etkinliğe geçildi.

Açılış konuşmasını yapana OMÜ Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlknur Avcı, “Omuzlarımızda bu önemli vazifenin ağırlığını hissetmekteyiz. Biz de projelere dayalı Samsun’un tüm kamu ve yerel örgütleriyle işbirliği içerisinde çalışmalar yürütmeyi planlamaktayız. Allah utandırmasın, yanımızda ve yardımcımız olsun” dedi.

KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin kuruluş amaçlarına değinen Uzm. Tuba Talay, “Şiddet mağduru olan kişilerin varsa çocuklarının şiddetten arınmış bir yaşama kavuşabilmeleri için devletin ilgili kurumları ile birlikte çalışıyoruz. Bunun için KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde şiddet olgusunun nedenleri ve sonuçları dikkate alınarak şiddetle tek elden çok yönlü bir mücadeleyi hedefliyoruz. Yaptığımız bu faaliyetlerimizde gizlilik temel prensiplerimizden birini oluşturuyor. Bizim en önemli farklılığımız mağdur olanların bize geldikleri zaman karşılarında uzman kişileri bulmalarıdır. Böylelikle daha etkin çözümler alıyoruz” diye konuştu.

“ŞİDDET İKTİDAR İLİŞKİLERİNDE ORTAYA ÇIKIYOR”

Şiddetin temelinin iktidar ilişkilerine dayandığını vurgulayan Öğretim Görevlisi Yüce Tar ise, “Biz hep kadına yönelik şiddetten bahsediyoruz, fakat bunu kaynağının nereden geldiğini tam olarak bilemiyoruz. Yoksulluktan mı, alkolden mi, cahillikten mi? Bu konuda kafamız karışık. Şiddet iktidar ilişkilerinde ortaya çıkıyor. Ebeveyn ile çocuğu arasında yöneten ile yönetilen arasında bu hep var. Bu durum kadına yönelik şiddette de karşımıza çıkıyor. Eğer iki cins arasında iktidar mücadelesi varsa bu durumun içinde şiddet potansiyeli vardır. Bu açıdan yapılması gereken iki cins arasındaki bu ilişkilere iktidar ilişki olarak değil, eşitler arasındaki ilişkiler olarak bakmak gerekir” şeklinde konuştu.

Farklılıkların eşitsizliğe zemin hazırlamaması gerektiğini vurgulayan Panel Başkanı Doç. Dr. Kezban Çelik, “Farklılıklar hayatımıza güzellik katan şeylerdir. Farklılık beraberinde sadece üstünlük-zayıflık ilişkisini getirmemelidir. Medya kadına yönelik şiddet konusunda öyle bir dil kullanıyor ki, insanlar ‘oh, iyi olmuş, zaten kadında şunları şunları yapmış’ diyor. İnsanlar da bu haberlerden cesaretler alıyorlar ve şiddete başvuruyorlar” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler