Özellikle kırsal kesimde yaşayan yoksul kadınların sorunlarına yardımcı olmak isteyen Muruganantham, kırsal kesimde yaşayan kadınların hijyenik kaynaklara ulaşamadığını onların bu kötü durumuna son vermek istediğini belirtti.
52 yaşındaki sosyal girişimci Arunachalam Muruganantham bir çok kadın için reglin hala bir tabu olduğunu belirtiyor. Kadınların yüzde 88'inin üreme hastalıklarıyla mücadele ettiğini söyleyen Muruganantham, kızların %22'sinin regl olmaya başladıklarında okulu bıraktıklarını ifade ediyor.
Küçükken babasının bir dokuma atölyesi olduğundan bahseden Arunachalam kadınlara düşük maliyetli ped üretmeye karar verdiğini söylüyor. 10 gram bir pamuğu bir beze sararak üretim yapıldığını anlatan Muruganantham bu olaya 20 yıl önce kafa yormaya başladığını da sözlerine ekledi. Arunachalam Muruganantham, işi hızlandırmasının nedeni olarak da karısının evlendikten sonra kendisinden bir şeyler sakladığını bunların adet döngüsü zamanında kullandığı kirli paçavralar olduğunu görünce neye uğradığını şaşırdığını söylüyor. Karımın eğitimli olmasına rağmen hijyenik ped kullanmaması tamamen aile bütçesini düşünmesinden dolayıydı; çünkü evde dört kadın yaşıyordu. Hintli adam bu olaydan sonra kolları sıvadığını ve düşük maliyetli ped üretmeye karar verdiğini belirtiyor.
Ancak bu o kadar basit değildi. ürünlerini test etmek istiyordu ancak eşi de dahil olmak üzere kimse bu fikre sıcak bakmadı. Arunachalam, yakınlarındaki bir tıp fakültesine giderek kendilerine yardımcı olabilecek kız öğrenciler buldu ikna çabalarından sonra bir kaç kadın teklifi kabul etti. Tabi sorunlar bununla bitmedi. Hintli adam kadınların çok geçmeden giysilerinin çarşaflarının berbat olduğunu ifade etti.
İki yıldan fazla bir sürede doğru malzemeyi ve makineyi ancak icat edebildiğini söyleyen Hintli adam Hindistan İşletme Enstitüsü tarafından ödüllendirildiğini bugüne kadar 2400 makinenin Nepal, Kenya, Nijerya gibi 17 ülkeye monte edildiğini gururla ifade etti.