Hastanede her yıl 8 bin doğum olduğunu ve bu doğumların yüzde 50'sinin sezaryen olduğunu belirten Başhekim Dr. Mithat Günaydın, "Bu rakam, dünya standartlarının üzerinde. Ancak hastanenin bölge hastanesi olması ve civar illerden problemli hastaların buraya yönlendirilmesi sezaryen oranını arttıran nedenlerden bir tanesidir. Yine gebe bayanların doktorları sezaryen konusunda sıkıştırmaları ve normal doğumdan korktukları için sezaryen olma isteği bu oranı attıran faktörlerden bir tanesidir" dedi.
Hekimlerin de normal doğumdan korkar hale geldiğini işaret eden Günaydın, "Halk arasında, 'Normal doğum olduğu zaman çocukların sakat olma olasının yüksek olması, sezaryenle olursa hiçbir şey olmayacağı' gibi bir söylenti var. Bununla ilgili hiç bir bağlantı yok. Çocuk sakat doğacaksa sezaryenle ya da normal doğumla bunun gerçekleşmesi arasında hiçbir fark yok. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Hastane olarak Türkiye'de ilk defa uygulanan Gebe Eğitim Okulu başlattıklarını aktaran Başhekim Günaydın, şunları söyledi:
"Gebelere diyet, gebelik psikolojisi konularında eğitim vererek hanımları normal doğuma yönlendirmeye çalışıyoruz. Hastalar sezaryen olmayı kafasına koymuşsa, biz hastanemizde ikna etsek bile hasta özel hastaneyi tercih ediyor ve orada sezaryenle oluyor. Özel hastanelerde doğum oranının yüzde 100'ü sezaryenledir. Bu nedenle hasta bizden kaçmış oluyor. Eğer sezaryen oranı engellenecek ve düşürülecekse, tüm hastaneler incelenmeli, özel hastanelerde bu konuda takip edilmelidir."