YURTHABER

Kahramanmaraş
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kahramanmaraş’ta Kapalı Çarşı’da bayram hareketliliği

Kahramanmaraş’ta, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte tarihi Kapalı Çarşı’da bayram hazırlıkları başladı.Kurban kesiminde kullanılacak olan bıçakları bileme işlemi yapılırken, kebap yapımında kullanılacak olan şiş, ızgara, mangal, kömür gibi malzemelere de talebin fazla olduğu öğrenildi.Bıçakçılar Çarşısı’nda 50 yıldır esnaflık yapan Hasan Tandoğru, "Ben burada babadan kalma bıçakçılık mesleğini devam ettiriyorum.

Kahramanmaraş’ta Kapalı Çarşı’da bayram hareketliliği

Kahramanmaraş’ta, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte tarihi Kapalı Çarşı’da bayram hazırlıkları başladı.
Kurban kesiminde kullanılacak olan bıçakları bileme işlemi yapılırken, kebap yapımında kullanılacak olan şiş, ızgara, mangal, kömür gibi malzemelere de talebin fazla olduğu öğrenildi.
Bıçakçılar Çarşısı’nda 50 yıldır esnaflık yapan Hasan Tandoğru, "Ben burada babadan kalma bıçakçılık mesleğini devam ettiriyorum. Bayrama doğru bıçak bileme işleri artıyor. Vatandaşlarımızdan isteğim, bıçaklarını erken getirsinler. Son günlerde daha çok yoğunluk oluyor ama bugünlerde gelirse bıçaklara daha güzel bileme yapılır’’ dedi.
Kebaplık şiş satışı yapan Hüseyin Tandoğru, vatandaşların talepleri doğrultusunda sipariş aldıklarını, vatandaşların yeni yeni alışveriş yapmaya başladıklarını, ilerleyen günlerde daha da artacağını söyledi.
Tarihi Kapalı Çarşı’da 45 yıldır kömürcülük yapan Yılmaz Pancar ise "Bizde bayrama doğru yoğunluk artıyor tabii. Marketlere, kasaplara, fırınlara ve müşterilerimize veriyoruz. Çoğu yerden siparişlerimizi aldık. 15 günden beri ambarda paketleme işlemlerimiz sürüyor. Bu hafta içi dağıtıma başlayacağız’’ diye konuştu.
Kapalı Çarşı’ya bayram alışverişi için geldiğini belirten Mustafa Arıkan, ’’Bayram yaklaşıyor bizde kömürümüzü, bıçaklarımızı ve tahramızı almaya başladık. Hayırlısıyla inşallah kurbanlarımızı kesip, bayramımızı yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ta Kapalı Çarşı’da bayram hareketliliği

Kahramanmaraş’ta Kapalı Çarşı’da bayram hareketliliği

Kahramanmaraş’ta Kapalı Çarşı’da bayram hareketliliği

Kahramanmaraş’ta Kapalı Çarşı’da bayram hareketliliği

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler