YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kahta’da Hayvansal Eğitim Çalışmaları Başlatıldı

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB) ile GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP),...

Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB) ile GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP), hayvancılık işletmelerini kapsayacak bir eğitim çalışması başlattı.

Kahta Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen ilk konferansa, Kahta Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Ukav, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ferdi Doğan, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cavidan Gül Varış, Yüksekokul Sekreteri Dr. Ahmet Çelik, Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik ve Laborantlık Bölümü öğrencileri ve Kahta’daki üreticiler katıldı. Açılış konuşmasını Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği muhasip üyesi Sırrı Öztürk yaptı. Adıyaman'ın bölgede en ciddi hayvancılık yapan il olduğunu belirten Öztürk, "Adıyaman'da 900 üyemiz var. Yedi yıldan beri bu çalışmalara devam ediyoruz. Adıyaman bölgesinde en ciddi hayvancılık yapan ildir" dedi.

Kahta MYO Müdürü Ahmet Zafer Tel ise, üniversite olarak bu tür çalışmalara her alanda destek vermeye hazır olduklarını belirterek, "Gerek fiziki alanda, gerekse üreticilerimizin bilgi ve birikimlerini arttırmak için STK'larla çalışmak çok önemli. Kahta MYO ve ADSY'nin ortak hazırlayıp İpek Yolu Kalkınma Ajansı'na sunduğu 'Bilinçli Çiftçi Sağlıklı Nesiller' adlı projemiz kabul edildiği takdirde üretici ile daha çok faydalı olacak çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

GAP TEYAP adına konuşan ziraat mühendisi Emin Korunan ise, buzağı beslenmesi ve önemini anlattı. Buzağı ölümlerini azaltmak için eğitimin önemine dikkat çeken Korunan, "Doğum mevsimi olması sebebiyle buzağı ölümlerini en aza indirgemek için böyle bir eğitimi uygun gördük. Buzağı bakımı, doğumu yapacak bir ineğin doğumuna bir ay kala başlar. Doğum yapacak inek ayrı bir yere alınır. Doğum anında takibe alınır. Eğer güç doğum olursa veterineri doğru zamanda çağırmak kaçınılmaz olur. Doğan buzağıya ilk müdahale çok önemlidir. Buzağı temizlenir. Göbek kordonu tentürdiyot ile yıkanır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler